Καυγάς Σαμαρά – Σκοπούλη. Υπουργικό εν μέσω έντασης

Καυγάς Σαμαρά – Σκοπούλη. Υπουργικό εν μέσω έντασης

Για ποιο λόγο ο Αντώνης Σαμαράς τα "έψαλλε" στην υφυπουργό Υγείας κα Σκοπούλη

Το υπουργικό συμβούλιο ολοκληρώθηκε μέσα σε μόλις τριάντα λεπτά σε ιδιαίτερα τεταμένο κλίμα μετά τις κόντρες των υπουργών για τη διάταξη των συμβασιούχων του δημοσίου.

“Επιτέλους συνεννοηθείτε” φέρεται να είπε ο Αντώνης Σαμαράς στους υπουργούς, κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Στη συνέχεια ζήτησε από όποιον θέλει από τους υπουργούς να λάβει τον λόγο.

Η μοναδική που μίλησε ήταν η υφυπουργός Υγείας, κα Σκοπούλη, η οποία παρουσίασε μια αρνητική εικόνα για το υπουργείο Υγείας, λέγοντας πως χρειάζονται άμεσα μεταρρυθμίσεις.

Η ίδια είπε στον πρωθυπουργό ότι “χρειάζονται μεταρρυθμίσεις και είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση στο υπουργείο”.

Τότε ο κ. Σαμαράς φέρεται να απάντησε προς την κα Σκοπούλη: “Γιατί δεν με ενημερώσατε εμένα” για να του απαντήσει η κα Σκοπούλη πως απαιτεί τη συνεργασία με όλους τους υπουργούς.

Ο κ. Σαμαράς φανερά ενοχλημένος φέρεται να δήλωσε προς την κα Σκοπούλη πως “αντίστοιχα απαιτώ κι εγώ να ενημερώνομαι για όλα όσα συμβαίνουν στο υπουργείο Υγείας”.

Αυστηρές οδηγίες Σαμαρά προς τους υπουργούς

Ο πρωθυπουργός ζήτησε να ενημερώνονται εγκαίρως για νομοθετικές πρωτοβουλίες οι εκπρόσωποι και των τριών κομμάτων που συμμετέχουν στην κυβέρνηση και όταν διαπιστώνονται αντιρρήσεις να ενημερώνεται ο υπουργός Επικράτειας προκειμένου να επιλύονται πριν φθάσουν στη Βουλή.

“Περάσαμε τους βαθύτερους ωκεανούς μην πνιγούμε σε μια κουταλιά νερό” φέρεται να είπε ο κ. Σαμαράς.

Αναφερόμενος εμμέσως στη ρύθμιση Μανιτάκη φέρεται να τόνισε:

“Το να διώχνεις επίορκους, κοπανατζήδες ή συμβασιούχους που καταχρηστικώς επιμηκύνουν ολιγόμηνη σύμβαση για χρόνια, όταν γίνονται αιματηρές περικοπές σε συντάξεις και μισθούς και όταν υπάρχουν 1,5 εκατομμύριο άνεργοι και χιλιάδες αδιόριστοι νέοι που πέτυχαν στο ΑΣΕΠ, αυτό είναι πρόκληση.

Με τις αλλαγές που κάνουμε με το υπουργείο Εσωτερικών θα δείξουμε ότι κάτι καινούργιο αρχίζει. Η κοινωνία θα είναι απολύτως με το μέρος μας”.

“Είμαστε κοντά στον στόχο μας”, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στην συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου και πρόσθεσε ότι “τώρα ξαναγεννιέται η Ελλάδα, αύριο θα είναι ορατή σε όλους η προοπτική, ο Ελληνικός λαός ήδη βλέπει κάτι να αλλάζει και σύντομα θα αρχίσει και πάλι να ελπίζει”.

Επίσης αναφέρθηκε στην “επιτυχή” διαπραγμάτευση με την τρόικα, μίλησε για τις θετικές εξελίξεις στην οικονομία και επέστησε την προσοχή στους υπουργούς του ότι “δεν πρέπει να υπάρξει χαλάρωση καθώς επίσης ότι δεν πρέπει για μικροδιαφωνίες να τα χαλάσουμε”.

Ο Αντώνης Σαμαράς επιμένει πως είμαστε κοντά στο στόχο

Επιμένοντας μάλιστα στο αισιόδοξο μήνυμα, ο κ. Σαμαράς είπε:

“Πριν από μερικούς μήνες οι συνθήκες ήταν αληθινά ζοφερές, διαχειριστήκαμε καλά τα δύσκολα μέτρα, τώρα ήλθε η ώρα να διαχειριστούμε τις πρώτες ελαφρύνσεις, τις πρώτες μικρές ανακουφίσεις και υπάρχουν ενδείξεις ότι τα πράγματα πάνε καλά. Δεν μπορούμε τώρα να κάνουμε λάθη”, ενώ αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση με την τρόικα επισήμανε:

-το όποιο δημοσιονομικό κενό εντοπίστηκε, δεν χρειάστηκε νέα μέτρα.

-για πρώτη φορά υπήρξαν ελαφρύνσεις φορολογικών συντελεστών κυρίως στον φόρο ακίνητης περιουσίας που εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ.

-για πρώτη φορά αναγνωρίστηκε ότι είμαστε μέσα στους στόχους του προγράμματος.

-για πρώτη φορά θεσπίστηκαν πολλές δόσεις για την εξόφληση των οφειλών των ιδιωτών προς της εφορία και προς τις Τράπεζες.

-η εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου σε ιδιώτες προχωρά ενώ στο επόμενο Νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών προωθείται ρύθμιση για συμψηφισμό οφειλών από και προς το δημόσιο.

Τέλος ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στα θετικά σημάδια:

-η ανεργία φρενάρει

-πάνω από τις μισές επιχειρήσεις μεσαίου και μεγάλου μεγέθους σκέφτονται επενδύσεις

-μεγάλες ξένες επιχειρήσεις έρχονται στην Ελλάδα

-τα μεγάλα έργα ξεκινάνε πάλι

-η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών ολοκληρώνεται σε λίγες ημέρες

-αμέσως μετά το Πάσχα ξεκινά η επιστροφή του εξαγωγικού ΦΠΑ

-ο φετινός τουρισμός θα ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα