ΚΕΔΕ: Θέλει συνάντηση με Μητσοτάκη – Αναφορά για προβλήματα συνεργασίας με υπουργεία

ΚΕΔΕ: Θέλει συνάντηση με Μητσοτάκη – Αναφορά για προβλήματα συνεργασίας με υπουργεία
Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου Eurokinissi

Επιστολή στον πρωθυπουργό θα στείλει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, προκειμένου να τον συναντήσει και να τον ενημερώσει σχετικά με νέες αρμοδιότητες, θέματα συνεργασίας, αλλά και να αιτηθεί περεταίρω στήριξη από την κυβέρνηση.

Επιστολή στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη θα στείλει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), με την οποία θα ζητείται συνάντηση του διοικητικού συμβουλίου της μαζί του, προκειμένου να τον ενημερώσουν για τις προτάσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης για ανάληψη νέων αρμοδιοτήτων, αλλά και για κάποιες αρρυθμίες που παρουσιάζονται στη συνεργασία με κάποια υπουργεία.

Αυτό αποφασίστηκε στη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ, η οποία πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης.

Επίσης, στη συνεδρίαση, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου, ζήτησε περαιτέρω στήριξη της τοπικής αυτοδιοίκησης από την κυβέρνηση αλλά και να ενταθεί η προσπάθεια για τήρηση των μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας.

Ο κ. Παπαστεργίου αναφέρθηκε και στη νέα κρατική επιχορήγηση που εγκρίθηκε προς τους δήμους, ύψους 50 εκ. ευρώ: “Τα χρήματα αυτά είναι απαραίτητα, ώστε να μπορέσουν και το επόμενο διάστημα οι δήμοι να συνεχίσουν να παρέχουν μέσω των κοινωνικών τους υπηρεσιών το πολύτιμο έργο τους, προς όφελος των πολιτών” τόνισε.

Λόγω των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας, η ΚΕΔΕ αποφάσισε να ζητήσει και την έναρξη νέου προγράμματος 120 δόσεων στην περίπτωση των οφειλών των ιδιωτών προς την τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά και τις οφειλές της τοπικής αυτοδιοίκησης προς τον ΕΦΚΑ.

Ακόμη, την εξαίρεση από την καταβολή του ΕΝΦΙΑ για τα κτίρια που παραχωρούνται σε κοινωφελείς επιχειρήσεις των δήμων για κοινωφελείς σκοπούς. Στη συνεδρίαση μετείχε και και ο γενικός γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, Γιώργος Σταμάτης, ο οποίος ζήτησε να συμμετέχει η ΚΕΔΕ στην επιτροπή που θα οριστεί, ώστε να γίνει μια καταγραφή όλων των αστέγων αλλά και των δομών που τους περιθάλπουν, σε όλη την επικράτεια.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version