Κεφαλογιάννη: Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις χρειάζονται ψυχραιμία, κάτι που δεν είχε η κυβέρνηση

Κεφαλογιάννη: Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις χρειάζονται ψυχραιμία, κάτι που δεν είχε η κυβέρνηση
Η Όλγα Κεφαλογιάννη Eurokinissi

Την πεποίθηση ότι η Τουρκία δεν θα επιδιώξει ένταση μέσα στο καλοκαίρι λόγω της κακής της οικονομικής κατάστασης εξέφρασε η Όλγα Κεφαλογιάννη.

Τα θέματα εξωτερικής πολιτικής, όπως είναι οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, «χρειάζονται πολύ μεγάλη ψυχραιμία, σοβαρότητα και νηφαλιότητα, χαρακτηριστικά που δεν είδαμε από την απερχόμενη κυβέρνηση», τόνισε στο ραδιόφωνο News 24/7 στους 88,6 η πρώην υπουργός Όλγα Κεφαλογιάννη, εκτίμησε ωστόσο ότι η Τουρκία, λόγω της δεινής οικονομικής κατάστασης που βρίσκεται, δε θα επιδιώξει μέσα στο καλοκαίρι κλιμάκωση της έντασης.

Η υποψήφια βουλευτής με τη ΝΔ στην Α΄Αθήνας επέκρινε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για «προχειρότητα» στη διπλωματική πολιτική της και «με διάθεση για επικοινωνιακή της διαχείριση». Αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα, κατά την οποία, σύμφωνα με την κα Κεφαλογιάννη, η Αθήνα εμφανίστηκε «χωρίς ατζέντα», καθώς και στην επίσκεψη Τσίπρα στην Τουρκία, όπου, όπως είπε, ο πρωθυπουργός «χαριεντιζόταν χωρίς ουσιαστικά να πει ή να κάνει κάτι».

Τόνισε μάλιστα, ότι επί των ημερών Τσίπρα, την ελληνική διπλωματία ασκεί, αντί του ΥΠΕΞ, το ΥΠΕΘΑ, με τη ρητορική του πρώην υπουργού Πάνου Καμμένου να κλιμακώνει την ένταση, όπως κάνει τώρα και ο νυν υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Η κα Κεφαλογιάννη δικαιολόγησε τη δήλωση Μητσοτάκη περί προσφυγής στις κάλπες τον Δεκαπενταύγουστο, εφόσον δεν προκύψει την επαύριο των εκλογών της 7ης Ιουλίου, ισχυρή κυβέρνηση: «Αυτό είναι το διακύβευμα των εκλογών. Προκειμένου να επιστρέψει η χώρα στην ομαλότητα και τη σταθερότητα που χρειάζεται, πρέπει να υπάρξει ισχυρή κυβέρνηση», είπε χαρακτηριστικά η πρώην υπουργός.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version