Κείμενο – παρέμβαση ετοιμάζει η Αριστερή Πλατφόρμα

Κείμενο – παρέμβαση ετοιμάζει η Αριστερή Πλατφόρμα
ΑΘΗΝΑ-ΒΟΥΛΗ-συζήτηση σχεδίου νόμου του Υπουργείου Μακεδονίας και Θράκης «Αντικατάσταση και συμπλήρωση διατάξεων για τη Ζώνη Καινοτομίας Θεσσαλονίκης»// ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΤΡΑΤΟΥΛΗΣ.(EUROKINISSI-ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) G4PHOTOS

Με τις τοποθετήσεις των Παναγιώτη Λαφαζάνη, Δημήτρη Στρατούλη και Στάθη Λεουτσάκου, από την Αριστερή Πτέρυγα του κόμματος, αναμένεται να κορυφωθούν οι εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ που συνεχίζονται την Κυριακή στις 10 το πρωί

Με ένα κείμενο, το οποίο εκτός απροόπτου θα ζητηθεί να συμπεριληφθεί το βράδυ της Κυριακής στην πολιτική απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής, η Αριστερή Πλατφόρμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη αναμένεται να ανεβάσει τους τόνους για την διαπραγματευτική πορεία που ακολουθεί μέχρι σήμερα η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες το κείμενο θα αναφέρει πως «όποια απόφαση ληφθεί θα πρέπει να έχει συμβατότητα με το πρόγραμμα», ενώ μέσα στο κείμενο αναμένεται να αναφέρεται το ενδεχόμενο της ρήξης και των εναλλακτικών λύσεων που μπορεί να έχει η κυβέρνηση.

Έντονη ήταν η κριτική που ακούστηκε την πρώτη ημέρα της συνεδρίασης, που ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 9 το βράδυ, σχετικά με τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου. Τα μέλη της μειοψηφίας έδειξαν ανοιχτά την αντίθεσή τους, κάνοντας λόγο για λάθος ή πηγαίνοντας ένα βήμα πιο πέρα επεσήμαναν πως εκείνη την ημέρα χάθηκε η μάχη της διαπραγμάτευσης.

Ενδεικτική ήταν η τοποθέτηση του Γιάννη Μηλιού, πρώην υπεύθυνου Οικονομικής Πολιτικής του κόμματος, ο οποίος εξαπολύοντας βολές κατά του πρωθυπουργού και του Γιάνη Βαρουφάκη είπε, σύμφωνα με πληροφορίες, πως «κάποιοι είπαν ότι δόθηκαν προφορικές υποσχέσεις για εξασφάλιση ρευστότητας που δεν συμβαίνουν ούτε στα καφενεία».

Άλλα στελέχη με κριτική διάθεση υποστήριξαν πως ακόμα και οι κόκκινες γραμμές είναι αμυντική στάση και πως με αυτό τον τρόπο «αποκαλύπτεις εξαρχής πως παραδίδεις τα περισσότερα, αλλά δεν θες να χάσεις ολοκληρωτικά».

Η απάντηση από την πλευρά της πλειοψηφίας ήρθε σε σχέση με την πρόοδο που έχει γίνει έως τώρα στις διαπραγματεύσεις, τις κόκκινες γραμμές που δεν καταπατήθηκαν, μέσα στο ασφυκτικό πλαίσιο που έχει προκληθεί από την πλευρά των δανειστών.

Μάλιστα στελέχη της πλειοψηφίας ζήτησαν από τους διαφωνούντες που ζητούν ρήξη να καταθέσουν το δικό τους ολοκληρωμένο πρόγραμμα.

Στη διευρυμένη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, στην οποία συμμετέχουν χωρίς να έχουν δικαίωμα ψήφου βουλευτές και επικεφαλής των νομαρχιακών επιτροπών, το παρών έδωσαν ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, αλλά και η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Μάλιστα η αναφορά του πρωθυπουργού, πως το άνοιγμα της ΕΡΤ έχει καθυστερήσει πολύ και πως δεν πρέπει να υπάρξει άλλη κωλυσιεργία, θεωρήθηκε από πολλούς ευθεία βολή του πρωθυπουργού προς την Πρόεδρο της Βουλής

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα