Κεντροαριστερά: Και οι δέκα ήταν υποψήφιοι

Κεντροαριστερά: Και οι δέκα ήταν υποψήφιοι
Συνέδριο Δημοκρατικής Συμπαράταξης την Κυριακή 2 Ιουλίου 2017. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Δέκα τελικά οι υποψήφιοι για την Κεντροαριστερά, μετά τις τρεις υποψηφιότητες-έκπληξη της τελευταίας στιγμής. Την ίδια στιγμή, οι βασικοί υποψήφιοι συνεχίζουν να οργανώνουν την προεκλογική τους δράση.

Σε διψήφιο νούμερο «έκατσε» τελικά η μπίλια στις υποψηφιότητες για τον ηγεσία του νέου, ενιαίου φορέα της Κεντροαριστεράς, με τον αριθμό των δέκα διεκδικητών της αρχηγίας να δείχνει πως αφενός υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για τις εξελίξεις στον χώρο, αφετέρου πως θα διεξαχθεί μια σκληρή μάχη στην μακρά προεκλογική περίοδο.

Αν και ο αριθμός φαντάζει μεγάλος, στελέχη της Επιτροπής Αλιβιζάτου εμφανίζονταν επιφυλακτικοί για το κατά πόσο θα καταφέρουν να συγκεντρώσουν μέχρι της 23 Σεπτεμβρίου -που αποτελεί την καταληκτική ημερομηνία- τις 1.000 απαραίτητες υπογραφές οι τρεις τελευταίοι υποψήφιοι, Απόστολος Πόντας, Κώστας Γάτσιος και Δημήτρης Τζιώτης και άρα να συμμετέχουν στην αναμέτρηση.

Η εκκίνηση της Φώφης Γεννηματά, ήταν τουλάχιστον εντυπωσιακή, αφού η ίδια και 50 νεολαίοι που στηρίζουν την υποψηφιότητα της, πραγματοποίησαν μια μικρή «πορεία» από το πολιτικό της γραφείο, χαμηλά στην οδό Ακαδημίας, μέχρι και το γραφείο του Νίκου Αλιβιζάτου στο Κολωνάκι. Οι συμβολισμοί αρκετοί, καθώς η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, επιλέγοντας να περπατήσει στο κέντρο της Αθήνας, έδειξε πως επιθυμεί να απευθυνθεί σε όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες. Επίσης, το γεγονός πως την συνόδευαν αρκετοί νέοι και νέες, σε συνδυασμό με την κατάθεση 1.200 υπογραφών ανθρώπων κάτω των 35 ετών, στέλνει ένα σαφές μήνυμα ανανέωσης.

Την ίδια στιγμή, οι περισσότεροι υποψήφιοι επέλεξαν να κρατήσουν χαμηλότερους τόνους την ημέρα που έληγε η προθεσμία υποβολής επίσημων υποψηφιοτήτων. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως με εξαίρεση τον Νίκο Ανδρουλάκη -και τις τρεις εκπλήξεις της τελευταίας στιγμής, τον επικεφαλής της ΕΔΕΜ Απόστολο Πόντα, τον πρώην πρύτανη της ΑΣΟΕΕ Κώστα Γάτσιο και τον επικοινωνιολόγο Δημήτρη Τζιώτη-, οι υπόλοιποι έστειλαν με πληρεξούσιους την αίτηση υποψηφιότητας τους.

Πάντως, όλοι οι υποψήφιοι κινούνται πλέον σε προεκλογικούς ρυθμούς, οργανώνοντας τις δυνάμεις τους για το επόμενο δίμηνο.

Από την προηγούμενη Τετάρτη κιόλας, ο Γιάννης Μανιάτης πραγματοποίησε την πρώτη μεγάλη, κλειστή σύσκεψη με 150 εθελοντές και φίλους του από το λεκανοπέδιο της Αττικής. Την Κυριακή και την Δευτέρα θα βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη, όπου θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς, ενώ έχει προγραμματίσει και ανοιχτή συγκέντρωση σε πρωτεύουσα νομού της Βόρειας Ελλάδας. Την Τετάρτη, θα παραβρεθεί σε εκδήλωση στο βιβλιοπωλείο Free Thinking Zone στην Αθήνα, όπου θα συζητήσει με τους Παναγιώτη Ιωακειμίδη και Γιώργο Σιακαντάρη για το μέλλον της Σοσιαλδημοκρατία σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Σε ιδιαίτερα προχωρημένο στάδιο βρίσκεται και η οργανωτική δομή του επιτελείου του Νίκου Ανδρουλάκη. Έχουν δημιουργηθεί ήδη οι πρώτοι πυρήνες υποστηριχτών του σε ολόκληρη την Ελλάδα, με τον ίδιο να έχει θέσει ως στόχο να επισκεφτεί όλους τους νομούς της χώρας, μέχρι την 5η του Νοέμβρη, ημέρα διεξαγωγής του πρώτου γύρου των εκλογών.

Με μία αιχμηρή τοποθέτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Γιάννης Ραγκούσης άφησε αιχμές για την στάση μερίδας συνυποψηφίων του. Ο πρώην υπουργός τάχθηκε υπέρ της διεξαγωγής κοινών εκδηλώσεων με όλους τους υποψηφίους αρχηγούς. «Αλίμονο αν δεν πραγματοποιηθεί μία επίσημη εναρκτήρια εκδήλωση με σύντομες ομιλίες όλων των υποψηφίων. Αλίμονο αν δεν διοργανωθούν συζητήσεις και διάλογος μεταξύ των υποψηφίων σε κάθε περιφέρεια», έγραψε, συμπληρώνοντας ότι «Χτίζουμε μια νέα προοδευτική παράταξη, δεν συμμετέχουμε σε “πολιτικό Survivor”».

Την πρώτη του ανοιχτή ομιλία μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, προετοιμάζει το επιτελείο του Σταύρου Θεοδωράκη. Ο επικεφαλής του Ποταμιού, θα μιλήσει την Κυριακή, στις 6.30 το απόγευμα στο  αμφιθέατρο του 9.84, στο Γκάζι. Από εκεί, αναμένεται να παρουσιάσει την πολιτική πλατφόρμα με την οποία θα πορευτεί μέχρι και την 5η Νοεμβρίου, όπου και θα αποτελέσει την βάση πάνω στην οποία θα βαδίσει η παράταξη, αν είναι εκείνος ο νικητής.

Την περιοδεία του στην Βορειοδυτική Ελλάδα συνεχίζει ο Γιώργος Καμίνης. Ο δήμαρχος Αθηναίων, μετά την χθεσινή του επίσκεψη στα Ιωάννινα, βρίσκεται ήδη στην Κοζάνη όπου πραγματοποιεί συναντήσεις με τοπικούς φορείς.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα