Κεντροαριστερά: Σήμερα οι υποψηφιότητες, δυναμική εμφάνιση από Γεννηματά

Κεντροαριστερά: Σήμερα οι υποψηφιότητες, δυναμική εμφάνιση από Γεννηματά
Panhellenic conference of the Democratic Alliance, in SEF stadium, Athens, on July 2, 2017 / , , , 2 , 2017 Aggelos Barai / SOOC

Από το γραφείο του Νίκου Αλιβιζάτου θα πρέπει να περάσουν μέχρι το μεσημέρι οι υποψήφιοι για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, για να λάβουν και επίσημα μέρος στην εκλογική μάχη.

Η μεγάλη στιγμή για όλους τους υποψήφιους για την ηγεσία του νέου, ενιαίου φορέα της Κεντροαριστεράς έφτασε. Μέχρι τις 12.00 το μεσημέρι, θα πρέπει να βρεθούν στο γραφείο του επικεφαλής της Επιτροπής Διαδικασιών και Δεοντολογίας, καθηγητή Νίκο Αλιβιζάτο, προκειμένου να υποβάλουν και επίσημα την υποψηφιότητα τους.

Στις 11.00, έχει προγραμματίσει να βρεθεί στο γραφείο του Ν.Αλιβιζάτου η Φώφη Γεννηματά. Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα συνοδεύεται από αρκετά νέα στελέχη του Κινήματος, που στηρίζουν την υποψηφιότητα της, “ανταμείβοντας” την με αυτό τον τρόπο για τις προσπάθειες που κατέβαλε προκειμένου να συνενώσει ολόκληρο τον κατακερματισμένο χώρο της Κεντροαριστεράς στην Ελλάδα, σε έναν ενιαίο πολιτικό φορέα.

Εκεί θα καταθέσει και τον φάκελο με τις υπογραφές που έχει συγκεντρώσει, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι είναι πολύ περισσότερες από τις χίλιες που είχε ορίσει η επιτροπή. Θα περιλαμβάνει ονόματα αρκετών γνωστών στελεχών του ΠΑΣΟΚ, τόσο από την κεντρική πολιτική σκηνή, όσο και από την τοπική αυτοδιοίκηση. Υπέρ της υποψηφιότητας της θα υπογράφουν και πολλά νεαρά σε ηλικία μέλη ή φίλοι του ΠΑΣΟΚ.

Το γεγονός πως η Φ.Γεννηματά να κάνει πράξη το “τόπο στα νιάτα”, δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι αποστρατεύει τα εμπειρότερα στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη. Χθες, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, στην οποία έλαβαν μέρος αρκετοί βουλευτές, αλλά και στελέχη όπως Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο Γιώργος Κουτρουμάνης και η Κατερίνα Μπατζελή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλοι τους μετέφεραν ιδιαίτερα θετικά μηνύματα από την βάση του κόμματος για την προσπάθεια που έχει καταβάλει όλο αυτό το διάστημα, έτσι ώστε να γίνει πραγματικότητα ο νέος φορέας. Επίσης, στάθηκαν και στις προοπτικές που ανοίγονται για την επόμενη μέρα της παράταξης, μεταφέροντας κλίμα αισιοδοξίας από τους πολίτες, εκτιμώντας πως σύντομα η Κεντροαριστερά θα επιστρέψει στο προσκήνιο, σε ρόλο πρωταγωνιστή.

Μέχρι το μεσημέρι, από το γραφείο του Ν.Αλιβιζάτου θα περάσουν και οι υπόλοιποι υποψήφιοι -πλην του Γιάννη Μανιάτη που υπέβαλε ήδη τα απαραίτητα δικαιολογητικά -, άλλοι αυτοπρόσωπος, όπως οι Νίκος Ανδρουλάκης και Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και Γιάννης Ραγκούσης, είτε μέσω πληρεξούσιου δικηγόρου, όπως οι Γιώργος Καμίνης και Σταύρος Θεοδωράκης. Κατά πάσα πιθανότητα οι υποψηφιότητες θα είναι τελικά οκτώ, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, την ηγεσία του νέου φορέα θα διεκδικήσει και ο επικεφαλής της ΕΔΕΜ, Απόστολος Πόντας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα