Κεραυνοί Τόσκα στη ΓΑΔΑ για αναποτελεσματικότητα της ΕΛ.ΑΣ.

Κεραυνοί Τόσκα στη ΓΑΔΑ για αναποτελεσματικότητα της ΕΛ.ΑΣ.
O Νίκος Τόσκας eurokinissi

Αναποτελεσματικότητα στην ΕΛ.ΑΣ. καταλόγισε ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, μιλώντας σε αξιωματικούς στη ΓΑΔΑ

Την έντονη δυσαρέσκειά του από την οποία ακολούθησε και νέα σύσκεψη παρουσία του με τους επιτελείς στην ΓΑΔΑ, εξέφρασε σήμερα στο αμφιθέατρο της ΓΑΔΑ ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, κατά την επίσκεψή του στο μέγαρο της Αστυνομίας, μιλώντας στο προσωπικό και τους αξιωματικούς.

Παρουσία και του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, ο κ. Τόσκας, αναφέρθηκε μεν στις πολλές πρόσφατες επιτυχίες της ΕΛ.ΑΣ., ωστόσο εξέφρασε την απογοήτευσή του για τις αποτυχίες της Αστυνομίας, κυρίως έναντι των πρόσφατων περιστατικών σε Novartis, Φαβέλα και στα καταστήματα της Ερμού, κάνοντας λόγο για αναποτελεσματικότητα που ζήτησε άμεσα να αλλάξει.

Αυτή η παρέμβαση έγινε με αφορμή το νέο επιχειρησιακό πρόγραμμα που είχε ζητήσει από τους επιτελείς ώστε να βγουν αστυνομικές δυνάμεις στον δρόμο, στο κέντρο και ευρύτερα με εμφανείς πεζές περιπολίες. Αρχικά, οι επιτελείς τον είχαν ενημερώσει πως θα συμμετείχαν σε αυτό το πρόγραμμα 200 άτομα και όταν ρώτησε πόσοι είναι πρόσθετοι σε αυτό, έλαβε την απάντηση πως από τους 200 μόλις οι 45 είναι πρόσθετοι με αποτέλεσμα να οργιστεί ακόμα περισσότερο και να ζητήσει νέα σύσκεψη απαιτώντας να βγουν από τα γραφεία και άλλοι αστυνομικοί κάτι που απαιτεί να συμβεί και από στις Αστυνομικές Διευθύνσεις και άλλων μεγάλων πόλεων της χώρας.

Από αύριο, τίθεται σε εφαρμογή λοιπόν το νέο επιχειρησιακό σχέδιο, με πεζές περιπολίες σε εμπορικούς δρόμους και πλατείες, τόσο ένστολων όσο και αστυνομικών της Ασφάλειας, ώστε να εμπεδωθεί το αίσθημα της ασφάλειας σε πολίτες και σε τουρίστες ειδικά τώρα που έχει ξεκινήσει σιγά-σιγά να ενισχύεται η παρουσία των τουριστών στην πρωτεύουσα.

Η χώρα είπε ο κ. Τόσκας είναι πυλώνας σταθερότητας στην περιοχή και η αστυνομία οφείλει να δίνει το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες.

“Τα λάθη συγχωρούνται, αλλά τα επαναλαμβανόμενα λάθη και η αδιαφορία δεν μπορεί να μην ελέγχονται. Πρέπει να έχετε ξεκάθαρες εντολές κι αν δεν έχετε, θα πρέπει να ελέγχονται και αυτοί που σας τις δίνουν”, τόνισε μεταξύ άλλων ο Αναπληρωτής Υπουργός, αφήνοντας αιχμές ειδικά για τις δικαιολογίες που άκουσε περί αλλαγής βάρδιας στην περίπτωση της Novartis.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα