ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ: Τα στοιχήματα της επόμενης μέρας

ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ: Τα στοιχήματα της επόμενης μέρας
INTIME NEWS

Ο Πέτρος Ιωαννίδης αναλύει το εκλογικό αποτελέσμα των εγκλογών του ΚΙΝΑΛ που αναδεικνύει τον Νίκο Ανδρουλάκη, μεγάλο νικητή.

Το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ γύρισε σελίδα. Οι φίλοι και τα μέλη του που ψήφισαν τις δύο Κυριακές, έστειλαν καθαρό μήνυμα ανανέωσης και επανεκκίνησης. Έστειλαν κυρίως το μήνυμα ότι «το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ» και μπορεί να μπει ξανά δυναμικά στο παιχνίδι.

Τα δύσκολα όμως τώρα αρχίζουν. Τώρα που τα μάτια των ψηφοφόρων (τόσο από τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και από την ΝΔ) θα είναι στραμμένα στο ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ. Προσοχή, ο μήνας του μέλιτος δεν θα διαρκέσει για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η πολύ μεγάλη ευκαιρία που έχει ο νέος ηγέτης είναι αρκετά εύθραυστη. Οι ψηφοφόροι περιμένουν άμεσα να δουν το νέο, το φρέσκο, το διαφορετικό. Προσδοκούν να ακούσουν προτάσεις που θα έχουν να κάνουν με το μέλλον τους, με τις ζωές τους. Και θα είναι αυστηροί στην κρίση τους.

Καθαρό στίγμα λοιπόν είναι το πρώτο στοίχημα για τον Νίκο Ανδρουλάκη, στίγμα που δεν ήταν σαφές κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Πως; Με θέσεις προοδευτικές οι οποίες θα έχουν κοινωνικό πρόσημο. Με αντιπολίτευση ουσίας και όχι εντυπώσεων. Με τη δημιουργία ενός εναλλακτικού προγράμματος το οποίο θα ακουμπά στις ανάγκες των πολιτών.

Το δεύτερο στοίχημα είναι η ενότητα του χώρου. Τις επόμενες μέρες θα δούμε τις διαθέσεις τόσο του νέου Προέδρου όσο και των αντιπάλων του. Όποιος κάνει το λάθος να πολιτευθεί με όρους παρελθόντος θα κοστίσει πολύ στη νέα αυτή προσπάθεια. Και το μεγάλο βάρος, λόγω της θέσης του πλέον, πέφτει αυτή τη στιγμή στο νεοεκλεγέντα ηγέτη.

Η ανανέωση, το τρίτο στοίχημα, κερδήθηκε σε μεγάλο βαθμό σήμερα. Ήταν ένα από τα στρατηγικά διακυβεύματα της κάλπης που σωστά έθεσε ο Νίκος Ανδρουλάκης. Όμως, το σημερινό μήνυμα ανανέωσης εστάλη προς πάσα κατεύθυνση, δεν είχε να κάνει μόνο με τον Γιώργο Παπανδρέου. Ανανέωση σε πρόσωπα, ανανέωση σε ιδέες και προτάσεις, είναι το ζητούμενο. 

Ο νέος ηγέτης του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ έχει μια μεγάλη ευκαιρία μπροστά του. Όντως ξημερώνει μια καλύτερη μέρα για το κόμμα του. Έχει ξαναμπεί στο επίκεντρο της προσοχής των πολιτών και μπορεί -με μεγάλη και συνεπή προσπάθεια- να γίνει ο φορέας του νέου και τελικά να αξιοποιήσει το παράθυρο ευκαιρίας που άνοιξε αυτό το δίμηνο.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα