ΚΙΝΑΛ: Στην κυβέρνηση η απόλυτη ευθύνη για την κατάσταση στα νησιά

Καθιστική διαμαρτυρία προσφύγων κα μεταναστών  έξω από το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης.
Καθιστική διαμαρτυρία προσφύγων κα μεταναστών έξω από το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης. EUROKINISSI

"Η κυβέρνηση εξαπάτησε τους νησιώτες και συνεχίζει να το κάνει" αναφέρει μεταξύ άλλων σε σχόλιό του το Κίνημα Αλλαγής και ζητεί να προχωρήσει η αποσυμφόρηση.

Στην κυβέρνηση αποδίδει το Κίνημα Αλλαγής την πλήρη ευθύνη για την «έκρυθμη κατάσταση» των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου από την πληθώρα των προσφύγων -μεταναστών ζητώντας άμεσα την αποσυμφόρησή τους.

Σχόλιο του γραφείου Τύπου του ΚΙΝΑΛ αναφέρει ότι «η κυβέρνηση εξαπάτησε τους νησιώτες και συνεχίζει να το κάνει. Εξήγγειλε αποσυμφόρηση. Από το φθινόπωρο είχαμε προειδοποιήσει πως κανένα από τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση δεν θα φέρει άμεσα αποτελέσματα. Έχουν την απόλυτη ευθύνη για την κατάσταση που επικρατεί».

Καταγγέλλει ότι 40.000 αιτήσεις εγκλωβισμένων στα νησιά μπαίνουν στο «ψυγείο» και δημιουργούνται συνθήκες έντασης που μπορεί να λάβουν ανεξέλεγκτες διαστάσεις. «Η κυβέρνηση οφείλει να λάβει άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα για να επανέλθει η ηρεμία και η τάξη στα νησιά. Για να προληφθούν ακόμα χειρότερες καταστάσεις. Και επιτέλους να ακούσει το βασικό αίτημα των νησιωτών και όλων των λογικών ανθρώπων. Αποσυμφόρηση τώρα».

Σύμφωνα με το Κίνημα Αλλαγής, εξετάζονται «μόνο τις αιτήσεις όσων εισήλθαν στα νησιά το 2020 και υποστηρίζει ότι αυτό γίνεται για να παρουσιάσουν με αλχημείες γρήγορες αποφάσεις και κάποιες δεκάδες επιστροφές στην Τουρκία για την τηλεόραση».

Πηγή: 

ΑΠΕ ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κίνημα Αλλαγής, Μεταναστευτικό
SHARE:

Κορονοϊός

UPDATES

Ειδήσεις, αναλύσεις, αριθμοί και όλες οι εξελίξεις για την εξάπλωση του COVID-19 στον πλανήτη. Κάθε μέρα στο email σου.

Εγγραφη

24Media Network