ΚΙΝΑΛ: Βρέθηκε λύση μετά την ένταση με τον Τασούλα – Πότε θα συνεδριάσει η ΚΟ

ΚΙΝΑΛ: Βρέθηκε λύση μετά την ένταση με τον Τασούλα – Πότε θα συνεδριάσει η ΚΟ
Νίκος Ανδρουλάκης Menelaos Myrillas / SOOC

Μετά την ένταση που δημιουργήθηκε σχετικά με την παρέμβαση του Νίκου Ανδρουλάκη στη Βουλή, βρέθηκε λύση σχετικά με τη συνεδρίαση της ΚΟ του Κινήματος Αλλαγής. Πότε θα διεξαχθεί.

Βρέθηκε τελικά λύση για τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής, μετά την αρχικά αρνητική απάντηση του Κωνσταντίνου Τασούλα, που προκάλεσε αντιδράσεις.

Η συνεδρίαση τελικά, θα διεξαχθεί εκτός ωραρίου λειτουργίας της ολομέλειας και, πιο συγκεκριμένα, το πρωί της Κυριακής στις 08.00, μετά από νέο αίτημα του Νίκου Ανδρουλάκη να χρησιμοποιήσει τη μικρή αίθουσα του κοινοβουλίου.

Ο Πρόεδρος της Βουλής ανέφερε ότι έγινε δεκτό το νέο αίτημα του ΚΙΝΑΛ, καθώς η συνεδρίαση θα γίνει εκτός του ωραρίου.

Το χρονικό της απόρριψης

Σε μείζον πολιτικό θέμα αποδείχθηκε το (φαινομενικά) υπηρεσιακό ζήτημα της παραχώρησης της αίθουσας της Γερουσίας στην Βουλή, προκειμένου να συνεδριάσει εκεί την Κυριακή η κοινοβουλευτική ομάδα του Κινήματος Αλλαγής.

Το ζήτημα προέκυψε μετά την άρνηση του προέδρου του κοινοβουλίου Κώστα Τασούλα να εγκρίνει το αίτημα. Το θέμα έχει ξεκάθαρες πολιτικές διαστάσεις αφού η συνεδρίαση θα ξεκινήσει με ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη, που αντικειμενικά θα συνιστούσε παρέμβαση του προέδρου του ΚΙΝ.ΑΛ στην συζήτηση των πολιτικών αρχηγών που θα γίνεται την ίδια ώρα στην αίθουσα της ολομέλειας. Θυμίζουμε ότι ο Ν. Ανδρουλάκης δεν είναι βουλευτής και έτσι δεν μπορεί να τοποθετηθεί στην πρόταση μομφής.

Το θέμα έθεσε στην Βουλή ο επικεφαλής της Κ.Ο του ΚΙΝ.ΑΛ Μιχάλης Κατρίνης. Ζήτησε να τοποθετηθούν όλα τα κόμματα σχετικά με την απόφαση του Κώστα Τασούλα να μην παραχωρήσει την Αίθουσα της Γερουσίας προκειμένου να συνεδριάσει η κοινοβουλευτική ομάδα του 3ου κοινοβουλευτικού κόμματος. Επισημαίνοντας ότι είναι αυτονόητο δικαίωμα το οποίο δεν μπορεί να παρεμποδιστεί

Παράλληλα ο Μιχάλης Κατρίνης δήλωσε ότι στην αρχική συνεννόηση που είχε γίνει με τον Πρόεδρο της Βουλής, συνεργάτης του είχε απαντήσει θετικά για την παραχώρηση της αίθουσας.

Αναρωτώμενος «τι μεσολάβησε» και η απόφαση της προεδρίας της Βουλής άλλαξε. Αφήνοντας έτσι σαφέστατο υπονοούμενο ότι πρόκειται για κυβερνητικό σχεδιασμό προκειμένου να μην υπάρξει έμμεση παρέμβαση στην διαδικασία της πρότασης μομφής από τον πρόεδρο του ΚΙΝ.ΑΛ, Νίκο Ανδρουλάκη.

Ο Κώστας Τασούλας, ανταπαντώντας, αν και παραδέχθηκε ότι η αίθουσα έχει παραχωρηθεί στο παρελθόν σε κοινοβουλευτικές ομάδες, ακόμη και κατά την διάρκεια της συζήτησης του προϋπολογισμού. Επισήμανε όμως ότι πλέον το ζήτημα αυτό δεν μπορεί να λύνεται κατά περίπτωση.

Ιδίως όταν στην Βουλή πραγματοποιούνται παράλληλα κορυφαίες διαδικασίες όπως η συζήτηση πρότασης μομφής. Έτσι υποστήριξε ότι το θέμα πρέπει να παραπεμφθεί στην Διάσκεψη των Προέδρων ώστε να επιλυθεί «μια και καλή» με μόνιμο τρόπο.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version