Κίνημα Αλλαγής: Επιτομή μιας υποταγμένης διαπραγμάτευσης το μνημόνιο διαρκείας

Η Φώφη Γεννηματά σε προσυνεδριακή ημερίδα του Κινήματος Αλλαγής
Η Φώφη Γεννηματά σε προσυνεδριακή ημερίδα του Κινήματος Αλλαγής EUROKINISSI

Οι κ. Κουτσούκος και Αμυράς τονίζουν ότι "η απαίτηση των δανειστών για υποθήκευση της δημόσιας περιουσίας γίνεται πράξη με την τροποποίηση του 3ου μνημονίου"

«Επιτομή μιας υποταγμένης διαπραγμάτευσης» χαρακτηρίζει το Κίνημα Αλλαγής το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε από την κυβέρνηση στη Βουλή.

Όπως αναφέρουν οι εισηγητές της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γ. Κουτσούκος και του Ποταμιού Γ. Αμυράς, «τα δυσθεώρητα υπερπλεονάσματα, η δήμευση της δημόσιας περιουσίας, το σάρωμα και η δέσμευση των αποθεματικών όλων των φορέων του δημοσίου αποτελούν τις κύριες όψεις του νέου μνημονιακού νομοσχεδίου».

«Πρόκειται για την επιτομή μιας υποταγμένης διαπραγμάτευσης που καταλήγει σε μνημόνιο διαρκείας με περικοπή κοινωνικών δαπανών - συντάξεων - μείωση αφορολόγητου συνολικού ύψους 5,1 δισ., με στόχο να φτάσουμε το 2022 στο υπερπλεόνασμα του 5,1% του ΑΕΠ  δηλαδή 11 δισ. (!!) με προσδοκούμενη ανάπτυξη 1,8%, που ως συνήθως καταλήγει στο μισό» σημειώνουν.

Οι κ. Κουτσούκος και Αμυράς τονίζουν ότι «η απαίτηση των δανειστών για υποθήκευση της δημόσιας περιουσίας γίνεται πράξη με την τροποποίηση του 3ου μνημονίου» και εκτιμούν ότι «το σάρωμα των αποθεματικών θα λειτουργήσει προσωρινά - και ως τις εκλογές- ως μηχανισμός υποστήριξης του ψευδεπίγραφου αφηγήματος της καθαρής εξόδου».

«Μεταξύ των επιτευγμάτων της κυβέρνησης ‘του κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη’ η τροποποίηση του νόμου του ΠΑΣΟΚ για την προστασία της πρώτης κατοικίας ώστε να διευκολυνθούν οι πλειστηριασμοί» συνεχίζουν, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι «τα αδιέξοδα θα συνεχίζονται και θα επιτείνονται όσο συνεχίζουν να κυβερνούν οι κ.κ. Τσίπρας – Καμμένος».

«Είναι η ώρα για πολιτική αλλαγή  και μέσα από την ανατροπή των πολιτικών συσχετισμών για μια άλλη κυβέρνηση που θα εγγυηθεί την προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου, και την οριστική και ασφαλή έξοδο από την κρίση. Με το Κίνημα Αλλαγής σε πρωταγωνιστικό ρόλο» καταλήγουν τα στελέχη του Κινήματος Αλλαγής.

SHARE: