Κίνημα στελεχών της ΝΔ κατά της διεξαγωγής εσωκομματικών στις 30 Αυγούστου

Κίνημα στελεχών της ΝΔ κατά της διεξαγωγής εσωκομματικών στις 30 Αυγούστου
, , 6 2015. Sooc

Τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης Βαγγέλη Μεϊμαράκη θα επισκεφθούν σήμερα θεσμικοί παράγοντες της ΝΔ και της ΟΝΝΕΔ, χωρίς διάθεση αμφισβήτησης, αλλά για να αποτραπεί μία αναμέτρηση που θα φέρει εσωστρέφεια

Την πιο κρίσιμη ώρα για τη χώρα, καθώς απόψε θα πραγματοποιηθεί η ψηφοφορία για το δεύτερο νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα της συμφωνίας-γέφυρα, στη Νέα Δημοκρατία οι εξελίξεις τρέχουν και το παρασκήνιο είναι έντονο.

Τις αμέσως επόμενες ώρες σειρά θεσμικών παραγόντων της ΝΔ, όπως πρόεδροι ΝΟΔΕ, στελέχη της γραμματείας οργανωτικού, βουλευτές καθώς επίσης και το εκτελεστικό γραφείο της ΟΝΝΕΔ και ο πρόεδρος της νεολαίας Σάκης Ιωαννίδης, θα συναντήσουν το Βαγγέλη Μεϊμαράκη χωρίς διάθεση αμφισβήτησης στο πρόσωπο του και αναγνωρίζοντας ότι είναι ο αρχηγός της ΝΔ για να του ζητήσουν να αποτραπεί το ενδεχόμενο εσωκομματικών εκλογών στις 30 Αυγούστου.

Το σενάριο αυτό εξετάζεται σύμφωνα με πληροφορίες του news247 στην περίπτωση που δεν γίνει αποδεκτή η παραμονή του κ.Μεϊμαράκη μέχρι το τακτικό συνέδριο του 2016. Ο πρόεδρος της Ν.Δ έχει τη στήριξη του κυρίαρχου στη ΝΔ καραμανλικού στοιχείου, ωστόσο δελφίνοι φιλελεύθερης, σαμαρικής και σκληρής δεξιάς προέλευσης διαφωνούν όχι τόσο με την παράταση της θητείας του όσο με το γεγονός ότι αυτή θα συνδεθεί με μία συζήτηση για αλλαγή του τρόπου εκλογής.

Υπενθυμίζεται ότι στο συνέδριο του 2013 επικυρώθηκε καταστατικά η εκλογή από τη βάση με ανοιχτούς καταλόγους μέχρι και την ώρα της ψηφοφορίας, κάτι που είχε εφαρμοστεί πρώτη φορά το 2009 κατόπιν πρότασης του Δημήτρη Αβραμόπουλου με αποτέλεσμα την εκλογή του Αντώνη Σαμαρά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα