Κίνητρα από τη κυβέρνηση για το Brain Gain

Εργαστήριο της APIVITA στο Μαρκόπουλο Αττικής
Εργαστήριο της APIVITA στο Μαρκόπουλο Αττικής EUROKINISSI

Τις επενδύσεις στην έρευνα, που για πρώτη φορά, αγγίζουν το 1% του ΑΕΠ, αποφάσισε να προβάλλει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας

Της Μίκας Κοντορούση

Νέο βίντεο για την προβολή των δράσεων της Έρευνας αναρτήθηκε από την Τετάρτη στο διαδίκτυο, καθώς και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Στο βίντεο προβάλλεται η συνολική προσπάθεια που καταβάλλεται στον τομέα της Έρευνας και που σε λίγες γραμμές, συνοψίζεται στα εξής:

- Για πρώτη φορά οι επενδύσεις για την έρευνα και την καινοτομία στην Ελλάδα, φθάνουν το 1% του ΑΕΠ.

- Η κυβέρνηση δίνει κίνητρα για την επιστροφή νέων επιστημόνων από το εξωτερικό μέσω του Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας με χρηματοδότηση 240 εκατ. ευρώ.

- Δημιουργούνται 1.100 νέες θέσεις ερευνητών σε ΑΕΙ και Ερευνητικά Κέντρα.

- Στηρίζονται καινοτόμες επιχειρήσεις:

  • με το Ταμείο Επενδυτικών Συμμετοχών
  • με κίνητρα επενδύσεων
  • με φοροαπαλλαγή για ερευνητικές δαπάνες

- Μέσα από το πρόγραμμα «ΕΡΕΥΝΩ-ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ-ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ» για τη συνεργασία καινοτόμων επιχειρήσεων με ΑΕΙ και ερευνητικά κέντρα, εκταμιεύονται 394 εκατ. ευρώ.

Και τέλος:

- Η έρευνα τίθεται στην υπηρεσία της κοινωνίας, καθώς η Ελλάδα μπαίνει στο χάρτη της Ιατρικής του μέλλοντος με τη δημιουργία του Εθνικού Δικτύου Εξατομικευμένης Ιατρικής για την πρόληψη και τη θεραπεία του καρκίνου που θα είναι προσβάσιμο σε όλους τους πολίτες. Παράλληλα, εισάγεται η προηγμένη τεχνολογία στην αγροδιατροφή για τα εθνικά μας προϊόντα.

ADVERTISING

SHARE: