ΚΚΕ για ιταλικές εκλογές: Το αποτέλεσμα προμηνύει κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής στη γειτονική χώρα

ΚΚΕ για ιταλικές εκλογές: Το αποτέλεσμα προμηνύει κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής στη γειτονική χώρα
ΚΚΕ eurokinissi

Για οξυμένη λαϊκή δυσαρέσκεια στην Ιταλία, πριν εγκλωβιστεί στα δίκτυα του ακροδεξιού λαϊκισμού κάνει λόγο το ΚΚΕ. Χαρακτηρίζει "ανέξοδες τις αντισυστημικές κορώνες" της επικεφαλής του ακροδεξιού μπλοκ Μελόνι.

Για κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής στην Ιταλία κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, με αφορμή τα μέχρι τώρα εκλογικά αποτελέσματα, που δείχνουν ένα θεαματικό άλμα για το ακροδεξιό κόμμα της Τζόρτζια Μελόνι, που «πήδηξε» από το 4% στις εκλογές του 2018 στο 26,26% το 2022.

“Το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ιταλία, με ρεκόρ αποχής και την ακροδεξιά σε πρώτη δύναμη, το μόνο που προμηνύει είναι τη συνέχιση και κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής στη γειτονική χώρα” σημειώνει το ΚΚΕ.

“Οι ανέξοδες ‘αντισυστημικές’ κορώνες της επικεφαλής του ακροδεξιού μπλοκ Μελόνι δεν μπορούν να κρύψουν τις διαβεβαιώσεις νομιμοφροσύνης στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, την ευθυγράμμιση με τα σχέδια τους στον πόλεμο μεταξύ ληστών στην Ουκρανία, καθώς και την επιδίωξη της ιταλικής αστικής τάξης -μέσω και της ανάσυρσης της ακροδεξιάς– να θωρακίσει τα συμφέροντά της τρίτης ισχυρότερης οικονομικής δύναμης στο εντεινόμενο ανταγωνισμό εντός της ΕΕ” αναφέρει στη συνέχεια.

Παράλληλα, κάνει λόγο για “οξυμένη λαϊκή δυσαρέσκεια στην Ιταλία, πριν εγκλωβιστεί στα δίκτυα του ακροδεξιού λαϊκισμού, είχε εκτονωθεί κατ’ επανάληψη στις φιλελεύθερες και σοσιαλδημοκρατικές κυβερνήσεις, σε αυτές των τεχνοκρατών τύπου Ντράγκι, με κοινό παρονομαστή τη διάψευση των λαϊκών προσδοκιών. Η λογική άλλωστε του ‘μικρότερου κακού’ αυτών των κυβερνήσεων άνοιξαν το δρόμο για την ενίσχυση της ακροδεξιάς στην Ιταλία”.

“Πραγματική φιλολαϊκή διέξοδος, στη Ιταλία, την Ελλάδα και παντού είναι να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στο βάρβαρο καπιταλιστικό σύστημα και στους εκάστοτε κυβερνητικούς διαχειριστές του. Μόνο με ένα ισχυρό Κομμουνιστικό Κόμμα μπορούν να δεχτούν αποφασιστικό χτύπημα οι αντιδραστικές δυνάμεις, η αντιλαϊκή στρατηγική του κεφαλαίου και να αλλάξουν οι συσχετισμοί προς όφελος του λαού», σειμειώνει τέλος το ΚΚΕ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version