ΚΚΕ: Ο Τσίπρας διαστρεβλώνει τον Μαρξ, έχει πρεμούρα να μπει η ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ

ΚΚΕ: Ο Τσίπρας διαστρεβλώνει τον Μαρξ, έχει πρεμούρα να μπει η ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ
Το σύμβολο του ΚΚΕ στον Περισσό Eurokinissi

Το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ σχολιάζει τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στην ΕΡΤ, σημειώνοντας μεταξύ των άλλων ότι δεν είπε τίποτα για την ταμπακιέρα

“Το χειρότερο για τον κ. Τσίπρα δεν είναι ότι -αν και νέος- έχει πάθει αμνησία σχετικά με την σταθερή, επί μια 25ετία, θέση του ΚΚΕ, αλλά ότι διαστρέβλωσε όσα μόλις χτες του μετέφερε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, σχετικά με τη συμφωνία. Ότι δηλαδή η θέση για «Μακεδόνα πολίτη» και «μακεδονική γλώσσα» κι όχι το όνομα, περιέχει το σπέρμα του αλυτρωτισμού” σημειώνει το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ αναφορικά με την συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στην ΕΡΤ.

Όπως σημειώνει “βεβαίως, εδώ, δεν δίστασε -προφανώς κατόπιν προτροπής κάποιων αδιάβαστων συμβούλων του- να διαστρεβλώσει τον Μαρξ και τον Λένιν, μπερδεύοντας την αυτοδιάθεση των λαών εκείνης της περιόδου με τον «αυτοπροσδιορισμό», που είναι ένα σύγχρονο εργαλείο του ιμπεριαλισμού για αλλαγές συνόρων και πολέμους.

Το σίγουρο είναι ότι δεν είπε τίποτα για την ταμπακιέρα, η οποία βγάζει μάτι μέσα από το κείμενο της συμφωνίας και είναι η πρεμούρα για να ενταχθεί η γειτονική χώρα στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, που είναι οι βασικοί παράγοντες ανασφάλειας για τους λαούς της περιοχής” και καταλήγει υπογραμμίζοντας: “Ο πρωθυπουργός σημείωσε χαρακτηριστικά ότι “με ενοχλεί ως πρώην μέλος της νεολαίας του ΚΚΕ ότι λέει για σπέρματα αλυτρωτισμού στο σύνθετο όνομα ή την ιθαγένεια. Ξεπερνά τα όρια για όσους έχουν διαβάσει Μαρξ και Λενιν. Η αυτοδιάθεση και το δικαίωμα των λαών στον αυτοπροσδιορισμό δεν τίθεται υπό αμφισβήτηση”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα