Κλέων Γρηγοριάδης: Υπάρχει πρόβλημα δημοκρατίας στην Ελλάδα

Κλέων Γρηγοριάδης: Υπάρχει πρόβλημα δημοκρατίας στην Ελλάδα
Ο Κλέων Γρηγοριάδης στην ιδρυτική συνδιάσκεψη του Μέρα 25 Eurokinissi

Ο ηθοποιός και μέλος του κόμματος Μέρα 25 δήλωσε στο Ραδιόφωνο 24/7 ότι ένα 7-10% των ψηφοφόρων σήμερα είναι αηδιασμένο με το πολιτικό σύστημα και την ευρωπαϊκή γραφειοκρατία

«Υπάρχει πρόβλημα δημοκρατίας στη χώρα μας. Όταν η κυβέρνηση λέει ότι εφαρμόζει πολιτική με την οποία διαφωνεί σημαίνει ότι είναι τοποτηρητής» δήλωσε στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 ο Κλέων Γρηγοριάδης.

«Υπάρχει δυστοκία στην έκφραση του πολιτικού μας μηνύματος. Δεν έχουμε πολλές ευκαιρίες να μιλήσουμε. Υπάρχει εκτροπή στην ΕΕ, η δημοκρατία περιορίζεται, αναδύεται κίνδυνος φασισμού» συνέχισε. «Ένα 7-10% είναι αηδιασμένο με το πολιτικό σύστημα και την ευρωπαϊκή γραφειοκρατία. Σε αυτούς απευθυνόμαστε. Νομοτελειακά θα μπούμε στη Βουλή, αν όχι στις επόμενες, στις μεθεπόμενες» υπογράμμισε.

Ερωτηθείς σχετικά με την πρόθεση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη να παραπέμψει τον Γιάνη Βαρουφάκη σε εξεταστική επιτροπή για τα capital controls ο κ. Γεωργιάδης απάντησε: «Θα χαρούμε αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης προχωρήσει σε εξεταστική για τον Γιάνη Βαρουφάκη, που είναι κατασυκοφαντημένος. Να πάμε στο ειδικό δικαστήριο τον μόνο άνθρωπο που διαπραγματεύτηκε.»

Σχετικά με τις προθέσεις του κόμματος “Μέρα 25”, ο κ. Γρηγοριάδης ανέφερε: «Ελπίζουμε να κατέβουμε στις εκλογές μαζί με τον Π. Λαφαζάνη και την Ζ. Κωνσταντοπούλου. Και θα το παλέψουμε. Δεν είναι αυτοσκοπός για εμάς η παραμονή στο ευρώ. Δεν θέλουμε τη χρεοκοπία εκτός ευρώ. Θα κοστίσει 1 τρις στην ΕΕ. Δεν μας τρομάζει, μας τρομάζει η αιώνια χρεοδουλοπαροικία».

Κληθείς να σχολιάσεις τον Αλέξη Τσίπρα και τη Φώφη Γεννηματά είπε: «Δεν πιστεύω ότι ο Αλέξης Τσίπρας μας πούλησε. Μάλλον πιστεύει στο αφήγημά του, ότι αν δεν υποχωρούσε στους δανειστές θα έπεφτε η χώρα στα βράχια. Η Φώφη Γεννηματά παριστάνει ότι το Κίνημα Αλλαγής δεν είναι το ΠΑΣΟΚ. Δεν είναι έντιμο αυτό. Το ΠΑΣΟΚ μας πτώχευσε πολιτιστικά.»

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα