Κλήση Βενιζέλου στην Προανακριτική για το σκάνδαλο Novartis

Κλήση Βενιζέλου στην Προανακριτική για το σκάνδαλο Novartis
Ακρόαση της Γενικής Επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης, Μαρίας Παπασπύρου και συζήτηση επί των Ετήσιων Εκθέσεων (2014 και 2015), στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) eurokinissi

Καλείται ως μάρτυρας για την φερόμενη εμπλοκή του στο σκάνδαλο αλλά και για τις ενστάσεις που διατύπωσε με επιστολές του. Απόφαση Προανακριτικής για την κλήση και των 10 εμπλεκόμενων στη δικογραφία

Με τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο αναμένεται να αρχίσει την ερχόμενη Τρίτη στην Προανακριτική ο κύκλος των καταθέσεων των 10 εμπλεκόμενων πολιτικών προσώπων στη δικογραφία του σκανδάλου της  Novartis.

Η Προανακριτική Επιτροπή καλεί τον κ. Βενιζέλο σε κατάθεση την ερχόμενη Τρίτη το απόγευμα και όπως ξεκαθάρισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παρασκευόπουλος, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ καλείται για να δώσει εξηγήσεις, βάσει του κανονισμού της Βουλής, για τη φερόμενη εμπλοκή του στο σκάνδαλο Novartis αλλά και για τις ενστάσεις που έχει διατυπώσει για τον τρόπο λειτουργίας της επιτροπής μέσω δύο επιστολών του. Ο ίδιος ο κ. Βενιζέλος είχε ισχυριστεί, πάντως, νωρίτερα με δήλωσή του ότι καλείται για να αναπτύξει ενώπιον των μελών της προανακριτικής «τις ενστάσεις που προέβαλε σχετικά με τη συγκρότηση και λειτουργία της επιτροπής».

Παρασκευόπουλος: Θα κληθούν και οι 10 εμπλεκόμενοι της δικογραφίας

Εντωμεταξύ ο κ. Παρασκευόπουλος επιβεβαίωσε ότι η Προανακριτική Επιτροπή που διερευνά το σκάνδαλο έχει αποφασίσει να καλέσει σε κατάθεση και τα 10 πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται στη δικογραφία. Σημείωσε, πάντως, ότι η Προανακριτική Επιτροπή δεν έχει καταλήξει ακόμη για το αν είναι η ίδια αρμόδια ή η Δικαιοσύνη για τη διερεύνηση της ουσίας της υπόθεσης. Ξεκαθάρισε, πάντως, ότι οι ενέργειες της Προανακριτικής εντάσσονται στην προσπάθεια «να λάμψει το φως».

Ο κ. Παρασκευόπουλος σχολίασε όμως και τη στάση του ΚΚΕ που αποχώρησε καταγγέλλοντας την πλειοψηφία ότι αρνείται να μπει στην ουσία της υπόθεσης. «Ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι θέλει. Οι προθέσεις γίνονται φανερές « ήταν το αιχμηρό σχόλιο του κ. Παρασκευόπουλου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα