ΚΝΕ για Κώστα Φραγκούλη: “Μόνο οργή και αγανάκτηση” για την απόφαση να αφεθεί ελεύθερος ο αστυνομικός

ΚΝΕ για Κώστα Φραγκούλη: “Μόνο οργή και αγανάκτηση” για την απόφαση να αφεθεί ελεύθερος ο αστυνομικός
ΚΚΕ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISS

Για κράτος εχθρικό προς τον λαό, τονίζοντας πως η όξυνση της καταστολής και η αστυνομική αυθαιρεσία δεν είναι μεμονωμένα περιστατικά, κάνει λόγο η ΚΝΕ αναφορικά με την απόφαση για τον αστυνομικό που πυροβόλησε τον Κώστα Φραγκούλη.

«Η απόφαση να αφεθεί ελεύθερος, με μόνο περιοριστικό όρο την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, ο αστυνομικός που πυροβόλησε εν ψυχρώ στο κεφάλι και σκότωσε τον 16χρονο Ρομά Κώστα Φραγκούλη, στη Θεσσαλονίκη, προκαλεί μόνο οργή και αγανάκτηση», τονίζει σε σχόλιό της η ΚΝΕ.

«Αποδεικνύεται -γι’ άλλη μια φορά- ότι η όξυνση της καταστολής και η αστυνομική αυθαιρεσία μόνο μεμονωμένα περιστατικά δεν είναι. Είναι συστατικά στοιχεία ενός κράτους που είναι εχθρικό προς τον λαό. Το ίδιο ισχύει και για την αστική δικαιοσύνη, που την ίδια ώρα που ελευθερώνει με συνοπτικές διαδικασίες τον αστυνομικό, δικάζει εργάτες και συνδικαλιστές, που αγωνίζονται ενάντια στους πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών, σέρνει μέλη και στελέχη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ σε “διαδηλωτοδικεία” κ.ά.», επισημαίνει η ΚΝΕ και καταλήγει στο σχόλιό της:

«Απαιτούμε την άμεση τιμωρία όλων των ενόχων για τον θάνατο του 16χρονου Ρομά».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα