ΚΝΕ: Να δοθεί δικαίωμα φοιτητικής άδειας σε όλους τους στρατευμένους

ΚΝΕ: Να δοθεί δικαίωμα φοιτητικής άδειας σε όλους τους στρατευμένους
Στρατιώτες (Φωτογραφία Αρχείου) eurokinissi

Να δοθεί άμεσα φοιτητική άδεια για την εξεταστική περίοδο στους φοιτητές που υπηρετούν τη θητεία τους ζητά η ΚΝΕ.

Την ανάγκη να δοθεί άμεσα φοιτητική άδεια για την εξεταστική περίοδο στους φοιτητές που υπηρετούν τη θητεία τους ζητά με ανακοίνωσή της η ΚΝΕ.

«Αρκετοί νέοι στρατευμένοι καταγγέλλουν την άρνηση διοικήσεων στρατοπέδων να χορηγήσουν φοιτητικές άδειες μπροστά στις επερχόμενες εξεταστικές περιόδους (Γενάρη-Φλεβάρη)» αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.

Όπως σημειώνει, «η φετινή εξεταστική περίοδος πραγματοποιείται σε όλες τις σχολές της χώρας εξ αποστάσεως, διαδικτυακά, λόγω των ανεπαρκών μέτρων της κυβέρνησης που κρατούν τα πανεπιστημιακά ιδρύματα κλειστά. Η πλειοψηφία των στρατευμένων πρέπει να επιστρέψει στη μόνιμη κατοικία της, προκειμένου να παραλάβει τα συγγράμματά της, που ήδη έχουν καθυστερήσει, να μπορέσει να μελετήσει και να εξασφαλίσει συνθήκες εξέτασης, που σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εξασφαλιστούν μέσα σε ένα στρατόπεδο. Γι’ αυτό ή ούτως ή άλλως απαραίτητη φοιτητική άδεια που δικαιούται κάθε στρατευμένος, πλέον είναι επιβεβλημένη».

«Ειδικά σε αυτές τις συνθήκες, με παρέμβαση του υπουργείου Εθνικής ‘Αμυνας και όλων των αρμόδιων φορέων, να εξασφαλιστεί το δικαίωμα φοιτητικής άδειας σε όλους τους στρατευμένους» τονίζει, καταλήγοντας η ανακοίνωση της ΚΝΕ.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα