Τσίπρας σε Νταβούτογλου: Το Casus Beli είναι κατάλοιπο μιας άλλης εποχής

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο τούρκος ομόλογός του Αχμέτ Νταβούτογλου στο κτήριο της Πρωθυπουργίας στην Σμύρνη την Τρίτη 8 Μαρτίου 2016.
(EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ANDREA BONETTI)
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο τούρκος ομόλογός του Αχμέτ Νταβούτογλου στο κτήριο της Πρωθυπουργίας στην Σμύρνη την Τρίτη 8 Μαρτίου 2016. (EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ANDREA BONETTI) EUROKINISSI

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Τούρκο ομόλογό του στη Σμύρνη. Οι δύο ηγέτες έκαναν κοινές δηλώσεις (vid)

Μια μέρα μετά τη Σύνοδο Κορυφής ΕΕ- Τουρκία για το προσφυγικό, Αλέξης Τσίπρας και Αχμέτ Νταβούτογλου συναντήθηκαν στη Σμύρνη. Με βασικό αντικείμενο συζήτησης το προσφυγικό, αλλά και επιμέρους διμερείς συμφωνίες ανάμεσα στις δύο χώρες, οι δύο πρωθυπουργοί έκαναν δηλώσεις από κοινού.

Η Ελλάδα και η Τουρκία μοιράζονται το προσφυγικό πρόβλημα ανέφερε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας στην κοινή συνέντευξη τύπου υπογραμμίζοντας πως η Ελλάδα έχει επηρεαστεί από αυτή τη κρίση. Εμείς, ανέφερε απαντάμε από κοινού και αναζητούμε λύσεις που θα μειώσουν τις δραματικές καταστάσεις στη θάλασσα του Αιγαίου. Θα πρέπει να βάλουμε πλάτη όλοι μαζί για την κατανομή του βάρους της προσφυγικής κρίσης τόνισε ο κ Νταβούτογλου ενώ αναφέρθηκε και στις συμφωνίες που υπεγράφησαν.

Ευχαριστώ το φίλο Αχμέτ

"Να ευχαριστήσω θερμά τον πρωθυπουργό της Τουρκίας, το φίλο Αχμέτ" απάντησε ο Έλληνας πρωθυπουργός και τόνισε την "κοινή προσπάθεια να ενισχύσουμε τις σχέσεις μας να ξεπεράσουμε κοινά προβλήματα και να οικοδομήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τους λαούς μας".

"Δεν μπορεί κανείς να παραγνωρίσει πως το μέλλον των ελληνοτουρκικών σχέσεων, περνά από μεγάλες προκλήσεις, όπως η προσφυγική. Η Σμύρνη, αλλά και τα παράλια της Τουρκίας στο σύνολό τους, καθώς και όλα τα ελληνικά νησιά βρίσκονται στο κέντρο του ευρωπαϊκού και του παγκόσμιου ενδιαφέροντος. Η διεθνής κοινή γνώμη παρακολουθεί ένα απίστευτο δράμα ανθρώπων που ψάχνουν να βρουν καταφύγιο, μια καλύτερη ζωή και για να το πετύχουν γίνονται θύματα διακινητών και πολλοί από αυτούς χάνουν τη ζωή τους στο αιγαίο" συμπλήρωσε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τσίπρας, Τουρκία
SHARE: