Κοινοβουλευτική πηγή: “Δεν ωφελήθηκαν οι ΣΥΡΙΖΑίοι, ωφελήθηκαν οι πάντες”

Κοινοβουλευτική πηγή: “Δεν ωφελήθηκαν οι ΣΥΡΙΖΑίοι, ωφελήθηκαν οι πάντες”
Φωτό αρχείου: Γενική άποψη από την Ολομέλεια SOOC

Σύμφωνα με την πηγή, η πρόταση για εναρμόνιση της Βουλής με την κινητικότητα στο Δημόσιο κατατέθηκε από τη ΝΔ τον περασμένο Δεκέμβριο και συγκεκριμένα από τον πρώην αντιπρόεδρο της Βουλής Γιάννη Τραγάκη.

«Δεν ωφελήθηκαν οι ΣΥΡΙΖΑίοι, ωφελήθηκαν οι πάντες» τόνισε πηγή που δεν ήθελε να κατονομαστεί σε σχέση με το ζήτημα των μετατάξεων στην Βουλή που προκάλεσε πολιτική αντιπαράθεση και την παρέμβαση του πρωθυπουργού και του προέδρου της Βουλής που αποφάσισαν το «πάγωμα» των μετατάξεων που δεν έχουν ολοκληρωθεί. Σύμφωνα με την πηγή, η πρόταση για εναρμόνιση της Βουλής με την κινητικότητα στο Δημόσιο κατατέθηκε από τη ΝΔ τον περασμένο Δεκέμβριο και συγκεκριμένα από τον πρώην αντιπρόεδρο της Βουλής Γιάννη Τραγάκη.

Οι 64 υπάλληλοι που εντάχθηκαν στην σχετική ρύθμιση έχουν αποσπαστεί στην Βουλή κατά την θητεία όλων των προηγούμενων προέδρων της Βουλής από το 2009 και μετά. Κάπου 40 από αυτούς υπηρετούν στην Βουλή πριν το 2015, ενώ με απόφαση του Ν. Βούτση έχουν αποσπαστεί στην Βουλή περίπου οι 20 από αυτούς. Αυτοί οι περίπου 20 υπάλληλοι υπηρετούν στα γραφεία αντιπροέδρων από αρκετά κόμματα κι όχι μόνο στα γραφεία αντιπροέδρων του ΣΥΡΙΖΑ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα