Κοινοβουλευτικό πραξικόπημα καταγγέλλει ο Σ. Τζουμάκας

Κοινοβουλευτικό πραξικόπημα καταγγέλλει ο Σ. Τζουμάκας

Ιδιαίτερα επικριτικός και αυστηρός με την κυβέρνηση υπήρξε ο πρώην υπουργός επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, Σ. Τζουμάκας. Έκανε λόγο για "κοινοβουλευτικό πραξικόπημα"

Για "κοινοβουλευτικό πραξικόπημα" έκανε λόγο ο Στέφανος Τζουμάκας σε ομιλία του στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, σε εκδήλωση μνήμης της ΠΑΣΠ για το Πολυτεχνείο.

Αναφερόμενος στο σχηματισμό της κυβέρνησης, ο κ. Τζουμάκας υπήρξε ιδιαίτερα επικριτικός και μίλησε για "κοινοβουλευτικό πραξικόπημα που επέβαλε έναν τραπεζίτη για πρωθυπουργό", ενώ ταυτόχρονα υποστήριξε ότι "μία ομάδα βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, ελεγχόμενη από καναλάρχες μεγαλοεπιχειρηματίες και τραπεζίτες, οδήγησαν σε παραίτηση τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου".

Παρά τις διαφωνίες που έχει, όπως είπε, με τον κ. Παπανδρέου, "ένας εκλεγμένος πρωθυπουργός δεν μπορεί να ανατρέπεται, αλλά πρέπει να κρίνεται από τον ελληνικό λαό, γιατί αυτός είναι ο κριτής όλων κανένας άλλος".

Παράλληλα στράφηκε και κατά του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, υποστηρίζοντας ότι "ήταν διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας όταν έγινε το πλιάτσικο στο Χρηματιστήριο και τα θαλασσοδάνεια".

Ο ίδιος, συνέχισε, συμμετέχει "σε μια πολιτική κίνηση ενάντια στον νεοφιλελευθερισμό και το Μνημόνιο, που έχει πάνω από 2.000 μέλη πανελλαδικά", ενώ πρόσθεσε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι με την κοινωνία και δεν μπορεί να χρεώνεται με ό,τι κάνει η κοινοβουλευτική του ομάδα, γιατί ποτέ δεν ρωτήθηκε, ποτέ δεν συγκλήθηκαν το Εθνικό Συμβούλιο ή οι νομαρχιακές συνελεύσεις για το Μνημόνιο".

Τέλος, αναφερόμενος στα επεισόδια που έγιναν στο τέλος της εκδήλωσης στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, με πρωταγωνιστές στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ είπε ότι μίλησε με τις ηγεσίες των δύο αυτών κομμάτων, τον Αλέξη Τσίπρα και τον Άγγελο Χάγιο που του εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους και, όπως είπε, του δήλωσαν ότι θεωρούν απαράδεκτο το επεισόδιο, γιατί δέχτηκαν την άποψη του ότι "δεν πρέπει να ορθώνονται τείχη ανάμεσα σε προοδευτικές δυνάμεις".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Προπηλάκισαν τον Στέφανο Τζουμάκα

SHARE: