Κωνσταντοπούλου για εισβολή αντιεξουσιαστών στη Βουλή: ‘Είστε αναστατωμένοι επειδή κάποιοι διαμαρτυρήθηκαν;’

Κωνσταντοπούλου για εισβολή αντιεξουσιαστών στη Βουλή: ‘Είστε αναστατωμένοι επειδή κάποιοι διαμαρτυρήθηκαν;’
Στιγμιότυπο από την 3η ημέρα συζήτησης στην ολομέλεια της βουλής επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ,Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015 (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

Το σχόλιο της προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου για την "εισβολή" αντιεξουσιαστών στον προαύλιο χώρο του Κοινοβουλίου

Το μεσημέρι της Τετάρτης, είκοσι περίπου άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου κατάφεραν να φτάσουν μέχρι τον προαύλιο χώρο του Κοινοβουλίου όπου και διαμαρτυρήθηκαν για τον “τρομονόμο” και τις φυλακές τύπου Γ’.

Οι αντιεξουσιαστές πέταξαν “τρικάκια” και αποχώρησαν ενώ στη συνέχεια προσήχθησαν από άνδρες της αστυνομίας.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους που βρίσκονταν στη Βουλή κάνοντας το κοινοβουλευτικό ρεπορτάζ, η Ζωή Κωνσταντοπούλου σχολίασε σχετικά με το περιστατικό:

“Είστε αναστατωμένοι, επειδή κάποιοι διαμαρτυρήθηκαν;”. Αυτή ήταν και η άμεση απάντηση της στις ερωτήσεις που δέχθηκε από τους πολιτικούς συντάκτες, σχετικά με το κατά πόσον την ανησυχεί μια τέτοια εξέλιξη.

Πρόσθεσε πως δεν είναι “αυτονόητη η εύκολη πρόσβαση της ομάδας των αντιεξουσιαστών” στον χώρο και ανέφερε πως όταν θα έχει πλήρη ενημέρωση για τα γεγονότα, θα υπάρξει και επίσημη ανακοίνωση.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την άλλη, σχολίασε στο Twitter:

“Άθλια η εικόνα της Βουλής. Αρκετά πια με τα γραμμάτια που πρέπει να εξαργυρώσει η Πρόεδρος στους γνωστούς αγνώστους που έχει υπερασπιστεί”.

Σχετική ανακοίνωσε εξέδωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Καραγκούνης, κάνοντας λόγο για “άδειασμα” του Μεγάρου Μαξίμου από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου:

” Την ώρα που η ίδια η κυβέρνηση αποδοκιμάζει την εισβολή των αντιεξουσιαστών στη Βουλή, η Πρόεδρος της Βουλής αδειάζει το Μαξίμου, λέγοντας ότι πρόκειται περί ειρηνικής διαδήλωσης διαμαρτυρίας.

Είναι φανερό ότι βρισκόμαστε μπροστά σε φαινόμενα αποσυντονισμού και παράλυσης του κράτους”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα