Κωνσταντοπούλου: Με τον πρωθυπουργό μας συνδέει σχέση συντροφικότητας. Κοινή διάθεση για συνοχή της Αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ

ΑΘΗΝΑ-ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ-ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ  ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ.(Eurokinissi-ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ )
ΑΘΗΝΑ-ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ-ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ.(Eurokinissi-ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ ) EUROKINISSI

Βγαίνοντας από το Μέγαρο Μαξίμου η Ζ. Κωνσταντοπούλου αναφέρθηκε στη συντροφικότητα και τους δεσμούς που τη συνδέουν με τον Αλέξη Τσίπρα και έκανε λόγο για ανάγκη στήριξης των διαφορετικών απόψεων που πρέπει να εκφράζονται με ευθύτητα (vid)

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου μίλησε για τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, βγαίνοντας από το Μέγαρο Μαξίμου. Πριν κάνει μάλιστα τη δήλωσή της, φρόντισε να σχολιάσει τη δυσκολία των δημοσιογράφων να συνεννοηθούν για τη θέση τους μπροστά από την πρόεδρο της βουλής λέγοντας "πως θα πρέπει να έχουν μεγαλύτερη συντροφικότητα και να παίρνουν μαθήματα σε αυτό από την αριστερά".

"Είχαμε ειλικρινή και εις βάθος συζήτηση για όλες τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών, αλλά και για τις θεσμικές πρωτοβουλίες που επιβάλλεται να αναληφθούν και από πλευράς βουλής και θεσμικών εκπροσωπήσεων, σε σχέση με την προστασία εκείνων που είναι δίκαια και δικαιώματα του λαού μας και σε σχέση με τη θωράκιση της δημοκρατίας που δοκιμάζεται σκληρά στην Ευρώπη με θύμα την Ελλάδα, την ελληνική κυβέρνηση και το λαό" ανέφερε έπειτα από δύο και πλέον ώρες συζήτησης με τον πρωθυπουργό..

"Με το πρωθυπουργό μας συνδέει σχέση συντροφικότητας, ειλικρίνειας, διάθεση, δέσμευση και να διαφυλάξουμε τα δίκαια του λαού μας, αλλά και τη συνοχή της αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ που κάποιοι θα επιθυμούσαν να διαταραχτεί" ανέφερε με σαφή υπαινιγμό πως δεν προτίθεται να παραιτηθεί από τη θέση της προέδρου της Βουλής.

"Είναι αδιαπραγμάτευτη η κοινή στράτευση και του πρωθυπουργού και η δική μου στην υπηρέτηση των συμφερόντων του λαού και σε τέτοιες στιγμές όπου δοκιμάζονται και οι θεσμικές εκπροσωπήσεις και οι πολιτικές τοποθετήσεις έχει σημασία οι εκπρόσωπο των θεσμών να μπορούν με ειλικρίνεια, με αμεσότητα ακόμη και αν έχουν διαφορετικές απόψεις, να μιλούν με ευθύτητα, να συνεννοούνται και να καταλήγουν σε λύσεις" ανέφερε κλείνοντας καυτηριάζοντας όλους όσους της επιτέθηκαν κατά τη χθεσινή ολομέλεια στη βουλή για την τοποθέτησή της σχετικά με τη συμφωνία.

Δείτε τις δηλώσεις της στο βίντεο που ακολουθεί:

Για "θεσμική δυσαρμονία" έκανε λόγο ο πρωθυπουργός

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνάντηση του με την πρόεδρο της Βουλής, της εξέφρασε, όπως αναφέρουν κυβερνητικοί κύκλοι, τον προβληματισμό του για τη θεσμική δυσαρμονία που προκαλείται από την, κατά τα άλλα σεβαστή, επιλογή της να διαφοροποιείται από την συλλογική κατεύθυνση της κυβέρνησης και της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας που την στηρίζει.

Οι κύκλοι της κυβέρνησης αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός δέχτηκε σήμερα την Πρόεδρο της Βουλής ύστερα από αίτημά της και πως άκουσε προσεκτικά τις απόψεις της κ. Κωνσταντοπούλου. Αναφέρουν επίσης ότι η συνάντηση έγινε σε κλίμα ειλικρίνειας και συντροφικότητας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τσίπρας, Ζωή Κωνσταντοπούλου
SHARE: