Κωνσταντοπούλου: Βολές κατά Τσίπρα και έμμεση προαναγγελία δημιουργίας νέας πολίτικης δύναμης

Κωνσταντοπούλου: Βολές κατά Τσίπρα και έμμεση προαναγγελία δημιουργίας νέας πολίτικης δύναμης
ΑΘΗΝΑ-ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ-ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ.(Eurokinissi-ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ ) Ευρωκίνηση

Ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα, ακόμη και εκείνο του σχηματισμού νέου πολιτικού φορέα, άφησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου που μίλησε ιδιαίτερα επικριτικά εναντίον του πρωθυπουργού και του νυν προέδρου της Βουλής (vids)

Η πρώην πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου βρέθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ και αναφέρθηκε σε όλους και σε όλα. Με αφορμή το πρόσφατο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών έστρεψε τα βέλη της, τόσο κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας, όσο και εναντίον του πρωθυπουργού. Από την κριτική της δεν ξέφυγαν ούτε οι κκ Δραγασάκης και Στουρνάρας, ενώ για τα μελλοντικά της σχέδια άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, μίλησε όμως ξεκάθαρα για ανάληψη πρωτοβουλιών για την δημιουργία νέων πολιτικών δυνάμεων. Τα λεγόμενα της πρώην προέδρου της βουλής επιβεβαιώνουν τις πληροφορίες του NEWS 247 για νέα πρωτοβουλία της σε συνεργασία με το Γιάνη Βαρουφάκη, έπειτα από την εκλογική αποτυχία της Λαϊκής Ενότητας.

“Τα θεσμικά παιχνίδια δεν μπορούν να κρύψουν την ευθύνη και της σημερινής, νεομνημονιακής κυβέρνησης. Ακόμη δεν έχουμε δει τα πρακτικά του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών του καλοκαιριού που έκανε το ΟΧΙ, ΝΑΙ” ανέφερε Η κα. Κωνσταντοπούλου τάχθηκε υπέρ της δημοσιοποίησης όλων των πρακτικών, τόσο εκείνης της συνεδρίασης, όσο και της πιο πρόσφατης με θέμα το ασφαλιστικό. Χαρακτήρισε την πρακτική του κ. Τσίπρα “καθεστωτική” και εκτίμησε πως δεν είναι υπόθεση των πολιτικών αρχηγών οι συντάξεις, αλλά της κοινωνίας και της δημοκρατίας.

Δεν άκουσα από Τσίπρα, Βούτση κανέναν αντίλογο για την επιτροπή

Η συζήτηση πήγε στην Επιτροπή Αλήθειας για το χρέος, όπου η πρώην βουλευτής ανέφερε πως ούτε ο κ. Τσίπρας, ούτε όμως και ο κ. Βούτσης είχαν εκφράσει οποιαδήποτε κριτική ή αντίλογο στο έργο της Επιτροπής Αλήθειας, ενώ παραευρίσκονταν και στην έναρξη των εργασιών της, αλλά και στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της. “Ακόμη δεν έχει απαντήσει ο Αλέξης Τσίπρας γιατί τα πορίσματα δεν τα έχει χρησιμοποιήσει και έφερε το χειρότερο μνημόνιο. Γιατί προσπαθεί με κουτοπόνηρο τρόπο μέσω του προέδρου της Βουλής να σταματήσει τις εργασίες της επιτροπής” σημείωσε.

“Ο κύριος Βούτσης παρέλαβε τα πορίσματα από τα χέρια μου και η πρώτη του κίνηση ήταν να τα “κατεβάσει” από το site της Βουλής. Επίσης εγώ άνοιξα και πάλι την υπόθεση Siemens, αλλά τώρα που ο κ. Στουρνάρας τραπεζώνει τον πρωθυπουργό και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης…”

Το εννοούσα όταν έλεγα πως ο Στουρνάρας δεν είναι κατάλληλος για τη θέση του Τραπεζίτη

“Όταν υπέγραψα την πρόταση μομφής κατά του κ. Στουρνάρα το Μάρτιο του ’14 για το σκάνδαλο του ξεπουλήματος των μετοχών των ελληνικών τραπεζών μέσω του ΤΧΣ, το εννοούσα ότι πρόκειται για απιστία σε βάρος του δημοσίου. Όταν επίσης, στην επόμενη περίοδο ζήτησα να έρθει ο κ. Στουρνάρας για την υπογραφή του άκυρου συμβιβασμού με τη Siemens, το εννοούσα ότι φέρει ευθύνη. Όταν επίσης του είπα ότι δεν μπορεί να κρύβει από την Επιτροπή Αλήθειας τις κινήσεις λογαριασμών για τις δανειακές συμβάσεις, εννοούσα ότι παραβιάζει υποχρέωση του θεσμική” είπε μεταξύ άλλων για τον κεντρικό τραπεζίτης της ΤτΕκαι σημείωσε πως όλα αυτά η ίδια τα εννοούσε, ενώ προφανώς οι κ. Τσίπρας και Δραγασάκης δεν τα εννοούσαν. “Προφανώς είναι πια στην αγκαλιά ενός συστήματος διαπλοκής και διαφθοράς, του ίδιου συστήματος που ξέπλυνε του τραπεζίτες και τα κόμματα για τα οργιώδη δάνεια που έδωσαν στα κόμματα που κατέστρεψαν τη χώρα” ανέφερε για τον πρωθυπουργό και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης.

Σκοπό έχω να αναλάβω πολλές και όχι μία πρωτοβουλία

“Η χώρα έχει δυστυχώς ξανά μια κυβέρνηση παραδομένη στα ίδια και σε άλλα συμφέροντα και αυτό σημαίνει ότι η κοινωνία έχει ανάγκη να εκπροσωπηθεί από άλλες πολιτικές δυνάμεις. Δεν εγκαταλείπω ούτε το επάγγελμά μου, ούτε την πολιτική μου δραστηριότητα” ανέφερε στην ερώτηση, “τι μέλλει γενέσθαι” για την ίδια από εδώ και πέρα. “Πολύ περισσότερο σε αυτή την πολύ κρίσιμη στιγμή που η κοινωνία είναι εγκαταλελειμμένη από εκείνους οι οποίοι όφειλαν και οφείλουν να την υπερασπιστούν. Στο διάστημα που μεσολάβησε από τις πρόσφατες εκλογές έχω ήδη αναλάβει πρωτοβουλίες και σε ευρωπαϊκό επίπεδο προκειμένου να συγκροτηθούν νέες πολιτικές δυνάμεις που θα εκπροσωπήσουν γνήσια την κοινωνία, όχι μόνο την ελληνικά, αλλά και συνολικά τις ευρωπαϊκές κοινωνίες. Αλλά και σε επίπεδο εσωτερικό, θα αναλάβω όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες προκειμένου να αποτινάξουμε από πάνω μας το μνημονιακό ζυγό  και να ανακτήσει επιτέλους την κυριαρχία του” συμπλήρωσε.

Αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά σημείωσε: “Σκοπό έχω να αναλάβω πολλές και όχι μία πρωτοβουλία και σκοπό έχω επίσης να στηρίξω πρωτοβουλίες που ήδη υπάρχουν. Δεν χρειάζεται να πούμε περισσότερα πράγματα. Υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι που είναι και διαθέσιμοι και αποφασισμένοι να συμβάλουν, που έχουν δώσει εξετάσεις στην πολιτική τους διαδρομή και είμαστε σε επαφή, αλλά υπάρχουν και πολλοί νέοι άνθρωποι, οι οποίοι για πρώτοι φορά ετοιμάζονται να διεκδικήσουν τη ζωή τους και το μέλλον τους”.

Η πρώην πρόεδρος της βουλής σημείωσε πως “πρέπει ακόμη να αναληφθούν, πολλές, πολλές πρωτοβουλίες για να μην αφεθεί η κοινωνία στα νύχια και στα δόντια των παλιών και των νέων αρπακτικών που την κατασπαράσσουν”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα