Κόντρα για τη στάση της αστυνομίας

Κόντρα για τη στάση της αστυνομίας
21-6-2011-ΑΘΗΝΑ-ΒΟΥΛΗ-Συζήτηση επί της προτάσεως του Πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση// ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ .(EUROKINISSIΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε βίντεο που απεικονίζει αστυνομικούς να περπατάνε μαζί με κουκουλοφόρους. Λαφαζάνης: "Τα ΜΑΤ θωπεύουν κουκουλοφόρους"

Την αποχώρηση του κόμματός του από την συζήτηση στη Βουλή, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα σημερινά γεγονότα ανακοίνωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης, κάνοντας λόγο για «κλίμα αυταρχικής νοοτροπίας και αστυνομοκρατίας» με «συνέργεια ματ και παρακρατικών».

Ο κ. Λαφαζάνης, επικαλέστηκε βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας σήμερα και όπως είπε, έδειχνε: «ματ να θωπεύουν κουκουλοφόρους και να τους διοχετεύουν μέσα από τη βουλή για να διαφύγουν» και κάλεσε τόσο τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, όσο και τον πρόεδρο της Βουλής να διεξάγουν έρευνα σε βάθος.

«Η πολιτική οδηγία της κυβέρνησης ήταν σαφής, να τηρηθεί το συνταγματικό δίκαιο», απάντησε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, επικαλούμενος σχετικές διαβεβαιώσεις που είχε από τους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Υγείας σε τηλεφωνική επικοινωνία του.

Παράλληλα, ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να εμφανίζεται ως ο προνομιακός εγγυητής για την τήρηση του Συντάγματος.

«Υπάρχει διάχυτη ένταση στην κοινωνία και πρέπει να κάνουμε όλοι συστηματικές προσπάθειες καταλαγής της, γιατί δεν οδηγεί πουθενά. Αντίθετα, καθηλώνει την κοινωνία, βλάπτει ηθικά, κοινωνικά, οικονομικά και κανείς δεν πρέπει να χαίρεται, ούτε να επενδύει στην κατάσταση αυτή», πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος.

Από την πλευρά του, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκος Τσούκαλης υποστήριξε ότι «αυτό που έγινε σήμερα δεν άξιζε σε ότι έγινε όλες τις προηγούμενες μέρες στις πλατείες».

«Σε ένα κράτος δικαίου δεν ζητάς ευθύνες από αυτούς οι οποίοι είναι στις παρυφές και δημιουργούν επεισόδια. Κάντε τον απολογισμό, τον επιχειρησιακό, θα έχουμε καταστροφές και διαλυμένη την πλατεία. Η Αστυνομία πέτυχε το αντίθετο από αυτό που επεδίωκε. Και καταστροφές έγιναν και δεν προστάτευσε την πλατεία», πρόσθεσε ο κ. Τσούκαλης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα