Κόντρα Παππά – Νέας Δημοκρατίας για τις τηλεοπτικές άδειες

Κόντρα Παππά – Νέας Δημοκρατίας για τις τηλεοπτικές άδειες
New State Minister Nikos Pappas holds a folder as he leaves the Prime Minister's office to name the new cabinet in Athens on Tuesday, Jan. 27, 2015. Prime Minister Alexis Tsipas governing Syriza party announced a Cabinet that includes officials from its coalition ally, the anti-bailout and right wing Independent Greeks. (AP Photo/Lefteris Pitarakis) AP

Οι αναφορές του υπουργού στην αντιπολίτευση σχετικά με την απόφαση του ΣτΕ προκάλεσαν την αντίδραση της ΝΔ, που χαρακτήρισε τον κ. Παππά "ακατάλληλο για υποδείξεις". Τη θέση της στο θέμα του τιμήματος των αδειών ζήτησε ο υπουργός

Έντονη αντιπαράθεση μεταξυ του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκου Παππα και αξιωματικής αντιπολίτευσης με αφορμή την οριστική δημοσίευση του σκεπτικού της απόφασης του ΣτΕ που έκρινε αντιστυνταγματικό το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Η αντιπαράθεση ξεκίνησε με αφορμή δηλώσεις του υπουργού στο Αθηναϊκό Πρακτορείο για το θέμα. “Ακατάλληλο να κάνει υποδείξεις” χαρακτηρίζουν από το γραφείο Τύπου της ΝΔ τον κ. Παππά, ο οποίος καλεί την “Πειραιώς” να πάρει θέση στο ζήτημα του τιμήματος των ραδιοτηλεοπτικών συχνοτήτων.

«Θα βγάλουμε μια φωτοτυπία της απόφασης και θα τους τη στείλουμε», είχε πει ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης μιλώντας στο ΑΠΕ και απευθυνόμενος στα κόμματα της αντιπολίτευσης που «είχαν βάλει πλάτες για να υπάρχει ένα καθεστώς ασυδοσίας» και επιμένουν και μετά την απόφαση να μιλούν για ήττα της κυβέρνησης.

Ο αρχιτέκτονας της νέας διαπλοκής κ. Παππάς είναι εξ ορισμού ακατάλληλος για να κάνει υποδείξεις στον οποιονδήποτε

Άμεση ήταν η αντίδραση του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας: «Ο αρχιτέκτονας της νέας διαπλοκής κ. Παππάς είναι εξ ορισμού ακατάλληλος για να κάνει υποδείξεις στον οποιονδήποτε. Ο αποτυχημένος “Υπουργός – καναλάρχης” κ. Παππάς και οι παρατρεχάμενοί του είχαν αρνηθεί να φέρουν τα “πόθεν έσχες” τους στη Βουλή οι υπερθεματιστές του αντισυνταγματικού διαγωνισμού – παρωδία που έστησε.  Τότε δεν τον ενοχλούσε διότι ήθελε να στήσει καναλάρχες με τα λεφτά της Τράπεζας Αττικής και εγγυήσεις από βοσκοτόπια” σημειώνουν από την αξιωματική αντιπολίτευση.

Ο αποτυχημένος “Υπουργός – καναλάρχης” κ. Παππάς και οι παρατρεχάμενοί του είχαν αρνηθεί να φέρουν τα “πόθεν έσχες” τους στη Βουλή οι υπερθεματιστές του αντισυνταγματικού διαγωνισμού – παρωδία που έστησε

“Η θέση της Νέας Δημοκρατίας είναι ξεκάθαρη: Οι ιδιοκτήτες καναλιών πρέπει να καταθέσουν “πόθεν έσχες” σημειώνει κλείνοντας την ανακοίνωση το γραφείο Τύπου της ΝΔ και προσθέτει: “Παράλληλα πρέπει να μπει τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο από το συνταγματικά προβλεπόμενο όργανο της Πολιτείας. Η Νέα Δημοκρατία δεσμεύεται και για τα δύο. Ο ΣΥΡΙΖΑ και η διαφάνεια είναι δύο έννοιες που δεν συναντήθηκαν ποτέ”.

Καλωσορίζουμε τη ΝΔ στη θέση ότι οι καναλάρχες πρέπει να καταθέτουν “πόθεν έσχες“

Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, προέβη στην ακόλουθη δήλωση, απαντώντας στη ΝΔ: “Καλωσορίζουμε τη ΝΔ στη θέση ότι οι καναλάρχες πρέπει να καταθέτουν “πόθεν έσχες“” και πρόσθεσε: “Οφείλει να πάρει θέση και υπέρ της καταβολής τιμήματος για άδειες, το οποίο δεν αξιώθηκαν να εισπράξουν επί 27 χρόνια”, ενώ έκλεισε: “Ο δε πανομοιότυπος επαναλαμβανόμενος λίβελος εναντίον μου και της κυβέρνησης είναι καλοδεχούμενος αν βοηθά τη ΝΔ να πάρει θέση υπέρ του δημοσίου συμφέροντος έστω και μία φορά”.

ΠΑΣΟΚ: Προκαλεί ο Νίκος Παππάς

Δήλωση για το θέμα όμως είχαμε και από τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέα Λοβέρδο: “Ο υπουργός «Προπαγάνδας» Νίκος Παππάς συνεχίζει να προκαλεί με τις δηλώσεις του υποτιμώντας τη νοημοσύνη καταρχήν των πολιτών. Με δημοσιευμένη πλέον την απόφαση του ΣτΕ, η οποία κήρυξε αντισυνταγματικό το νόμο του περί τηλεοπτικών αδειών και ουσιαστικά καταδικάζει τον ίδιο στην πολιτική ανυποληψία, ο κ.Παππάς συνεχίζει να κουνά το δάχτυλο και να βγάζει γλώσσα.

Ο κ.Παππάς συνεχίζει να κουνά το δάχτυλο και να βγάζει γλώσσα

Είναι προφανής και έκδηλος όχι μόνο ο πανικός του αλλά και η πλήρης αδυναμία του να αποδεχτεί την ήττα του. Τι άλλο να του ευχηθεί κανείς εκτός από ταχεία ανάνηψη δηλαδή Περαστικά;”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα