Κόντρα Τσίπρα – Καλφαγιάννη για την ΕΡΤ κατά την ομιλία του πρωθυπουργού

Κόντρα Τσίπρα – Καλφαγιάννη για την ΕΡΤ κατά την ομιλία του πρωθυπουργού

Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι η ΕΡΤ επαναλειτουργεί προκειμένου ο ελληνικός λαός να έχει το αγαθό της δημόσιας τηλεόρασης, της έγκυρης και αξιόπιστης ενημέρωσης. Αντίδραση του προέδρου της ΠΟΣΠΕΡΤ που διέκοψε με παρέμβαση του την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα (Vid)

Ειδική αναφορά στην επαναλειτουργία της ΕΡΤ που όπως είπε αποτελεί “συμβολικό ορόσημο”, έκανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ το μεσημέρι του Σαββάτου.

Η αναφορά του πυροδότησε την αντίδραση του προέδρου της ΠΟΣΠΕΡΤ που βρισκόταν στο ακροατήριο.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός είπε για την ΕΡΤ:

“Ξεκίνησε η διαδικασία εκδημοκρατισμού της ενημέρωσης με πρώτο βήμα την επαναλειτουργία της ΕΡΤ που αποτελεί συμβολικό ορόσημο. Δημιουργήσαμε τις προϋποθέσεις για μια νέα δημόσια ραδιοφωνία και τηλεόραση απαλλαγμένη από τον κομματισμό, το ρουσφέτι και τη σπατάλη του παρελθόντος.

Έναν δημόσιο φορέα ενημέρωσης που θα αντικατοπτρίζει το νέο δημόσιο ήθος για μια δημοκρατική, αντικειμενική, πλουραλιστική και έγκυρη ενημέρωση. Εδώ όμως θα μου επιτρέψετε μια παρένθεση: Η ΕΡΤ έπρεπε ήδη να λειτουργεί.

Έχουμε καθυστερήσει πολύ. Η ΕΡΤ θα έπρεπε να αποτελεί το αντίπαλο δέος για όσους τρομοκρατούν τον ελληνικό λαό”.

Σε αυτό το σημείο παρενέβη ο ο Παναγιώτης Καλφαγιάννης πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ, και φώναξε πριν οδηγηθεί εκτός αίθουσας: “Τους εργαζόμενους τους βάλατε στην άκρη”.

Ο πρωθυπουργός δεν σχολίασε τα όσα ακούστηκαν και συνέχισε ως εξής: “Έχουμε πολιτική υποχρέωση να δουλέψουμε όλοι αναλαμβάνοντας την ευθύνη για την άμεση επαναλειτουργία της, χωρίς άλλη κωλυσιεργία”.

Παππάς: Η ΠΟΣΠΕΡΤ φωνάζει γιατί έχασε τη θέση στο ΔΣ της ΕΡΤ

“Το βασικό πρόβλημα που θα έχει το νέο Δ.Σ. να λύσει, εκτός από την αποκατάσταση των δομών της ΕΡΤ, θα είναι και η αποκατάσταση ενός κλίματος αρμονίας ανάμεσα στους εργαζόμενους” δηλώνει άλλωστε ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, στην “Εφημερίδα των Συντακτών” του Σαββατοκύριακου.  

Ο Νίκος Παππάς “σηκώνει το γάντι” και   στην επιθετική κριτική της ΠΟΣΠΕΡΤ για το νέο νόμο για την ΕΡΤ  αναφέροντας πως “είναι λυπηρό, την ώρα που η διαδικασία επιστροφής των εργαζομένων ξεκινά, ένα τμήμα της ΠΟΣΠΕΡΤ να μιλά για ταφόπλακα”. 

“Καταλαβαίνω ότι δεν αρέσει σε πολλούς το γεγονός ότι δεν μπορεί να είσαι στο διοικητικό συμβούλιο και του συνδικαλιστικού οργάνου και της εταιρείας” συνεχίζει, “απαντώντας” στην ομοσπονδία εργαζομένων της ΕΡΤ.

Για το ζήτημα της αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών, ο υπουργός επικρατείας, αναφέρει πως το σχετικό νομοσχέδιο θα τεθεί σε διαβούλευση, εντός του μήνα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα