Κοτζιάς: Η ΝΔ ψεύδεται, είχε πάρει την πρόσκληση έγκαιρα για το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής

Συνεδρίαση του συμβουλίου εξωτερικής πολιτικής ,Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2018 (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Πρωτοφανή για την ελληνική εξωτερική πολιτική και το θεσμό του ΕΣΕΠ χαρακτήρισε ο υπουργός Εξωτερικών την αποχώρηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης από το Συμβούλιο και τόνισε ότι η χώρα έχει ανάγκη το θεσμό

Σε αντιπαράθεση υπουργείου Εξωτερικών -Νέας Δημοκρατίας κατέληξη η συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής πολιτικής μετά την άρνηση του κ.Κοτζιά να θέσει στην ημερήσια διάταξη το Σκοπιανό, τα Ελληνοτουρκικά αλλα και την επικείμενη οριοθέτηση της ΑΟΖ με την Αλβανία.

Ο Νίκος Κοτζιάς κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι υπηρετεί τα στενά κομματικά της συμφέροντα και ότι η αποχώρηση του Γιώργου Κουμουτσάκου εγινε για να μην τοποθετηθεί επί του ζητήματος του Συμβουλίου Eθνικής Ασφαλείας.

Σε δήλωσή του ο υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι ο κ. Κουμουτσάκος παρέλαβε την πρόσκληση- και υπέγραψε- στις 17 Αυγούστου. «Από τις 17 Αυγούστου είχε χρόνο προκειμένου είτε να στείλει δικές του σκέψεις, είτε να κάνει παρατηρήσεις επί της ημερήσιας διάταξης ή να προτείνει να αλλάξουμε ακόμα και το θέμα της συνεδρίασης. Δεν το έκανε, λέγοντας ψευδώς ότι έλαβε το έγγραφο της πρόσκλησης μόλις πριν από δύο μέρες, ενώ αποδεικνύεται από την υπογραφή του -όπου έχει βάλει ο ίδιος την ημερομηνία που το έχει λάβει- ότι το έχει λάβει εδώ και σχεδόν ένα μήνα. Και αυτό μόνο και μόνο για να μην τοποθετηθεί πάνω στα θέματα του Συμβουλίου Eθνικής Ασφαλείας και να ακολουθήσει μια πολιτική η οποία είναι πρωτοφανής για την ελληνική εξωτερική πολιτική και δεν έχει ξαναγίνει στον θεσμό του ΕΣΕΠ», δήλωσε.

«Απλώς να καταγγέλλει, να βγαίνει, να κάνει δηλώσεις και να μην έχει να προτείνει τίποτα συγκεκριμένο στην εξωτερική πολιτική. Να λέει ψευδώς ότι δεν είχε πάρει την πρόσκληση έγκαιρα. Έχει ξεχάσει ότι έχει υπογράψει αυτή τη πρόσκληση. Είναι ένα δείγμα ότι η ΝΔ υπηρετεί τα στενά κομματικά της συμφέροντα και εξακολουθούμε να έχουμε το φαινόμενο, αντί να έχει τη ματιά της στραμμένη στις ανάγκες της χώρας, στο διεθνές γίγνεσθαι, ούτε καν να έχει στραμμένη τη ματιά της στο εσωτερικό της χώρας, αλλά στο εσωτερικό του κόμματός της», συνέχισε ο κ. Κοτζιάς.

«Δεν έχουμε απλώς μια μικροκομματική πολιτική, αλλά έχουμε μια πολιτική που περιορίζεται στον καβγά στο εσωτερικό της ΝΔ και στο πώς θα αποδείξουν ότι μπορούν να τσακώνονται χωρίς επιχειρήματα και χωρίς περιεχόμενο. Λυπάμαι πάρα πολύ γιατί η Ελλάδα βρίσκεται -και από τη σκοπιά του τι συζητήσαμε σήμερα- μπροστά σε ένα τολμηρό βήμα θεσμικού εκσυγχρονισμού και ανανέωσης με θεσμούς που είναι απαραίτητοι σε μια χώρα όπως είναι η Ελλάδα, η οποία βρίσκεται στο σταυροδρόμι πολλών διεθνών κρίσεων και προβλημάτων, σε μια εποχή μεγάλων αλλαγών», πρόσθεσε.

«Εμείς και εγώ προσωπικά θα κάνουμε το καθήκον μας απέναντι στη χώρα. Δεν παρασύρομαι -και ξέρετε ότι δεν έχω καμία διάθεση- σε υβριστικούς χαρακτηρισμούς. Δεν νομίζω ότι αξίζει τον κόπο. Η χώρα έχει ανάγκη από μια κυβέρνηση, Υπουργούς, αλλά και από μια αντιπολίτευση, που να βοηθάνε στη λύση προβλημάτων και όχι να δημιουργούν προβλήματα ενάντια στις λύσεις», κατέληξε ο υπουργός Εξωτερικών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κόντρα με την αποχώρηση Κουμουτσάκου από το ΕΣΕΠ

Ποτάμι: Αλαζονική και για επικοινωνιακούς λόγους η αποχώρηση ΝΔ από το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

24MEDIA NETWORK