Κοτζιάς: Το βέτο πρέπει να χρησιμοποιείται με σύνεση και χωρίς φόβο

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, στις κοινές τους δηλώσεις με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μετά τη συνάντησή τους στην Αθήνα, την Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016.
(EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)
Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, στις κοινές τους δηλώσεις με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μετά τη συνάντησή τους στην Αθήνα, την Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) EUROKINISSI

"Θα κάνουν λάθος όσοι γείτονές μας εμπιστευτούν τυφλά τρίτους. Θα υπάρξουν και συνέπειες", επεσήμανε ο υπουργός Εξωτερικών

Ανοιχτό το ενδεχόμενο ο Αλέξης Τσίπρας να ασκήσει βέτο στη Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό αφήνει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.

«Το βέτο είναι στοιχείο διαπραγμάτευσης. Εργαλείο προώθησης ορθών θέσεων. Πρέπει να χρησιμοποιείται με σύνεση και χωρίς φόβο», τονίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Realnews.

Για το αν το προσφυγικό μπορεί να επηρεάσει τις σχέσεις της Ελλάδας με τις γειτονικές χώρες, υπογραμμίζει ότι «κάποιοι τρίτοι δείχνουν να μην θεωρούν πρόβλημα τη διατάραξη των διακρατικών σχέσεων στην περιοχή μας. Γι' αυτό θα κάνουν μεγάλο λάθος εκείνοι οι γείτονες που τυχόν εμπιστευτούν τυφλά αυτούς τους τρίτους. Θα υπάρξουν δε και συνέπειες».

Ο κ. Κοτζιάς απαντά σε όσους τον κατηγορούν για «σκληρή εξωτερική πολιτική» τονίζοντας ότι «η υπεράσπιση των συμφερόντων και αναγκών της χώρας (...) είναι μια σοβαρή υπόθεση ώστε να την αντιμετωπίζει κανείς με ατέλειωτες υποχωρήσεις και παραχωρήσεις. Κάποιοι στη ΝΔ θεωρούν τον στρουθοκαμηλισμό ως το ανώτατο πνευματικό πεδίο της πολιτικής. Έχουν το κεφάλι τους βαθιά στην άμμο, δεν βλέπουν τίποτα γύρω τους και μονολογούν ότι δεν υπάρχει υπουργείο Εξωτερικών».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κυβέρνηση, Πρόσφυγες, Μεταναστευτικό
SHARE: