Κουίκ: Το Ευρωκοινοβούλιο να επαναφέρει στην τάξη τον Σουλτς

Κουίκ: Το Ευρωκοινοβούλιο να επαναφέρει στην τάξη τον Σουλτς
ΑΘΗΝΑ-9/2/2015-ΒΟΥΛΗ-2Η ΗΜΕΡΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.(EUROKINISSI// ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ) Eurokinissi

Τι σχολίασε ο υφυπουργός Επικρατείας Τέρενς Κουίκ με αφορμή τις δηλώσεις του Μ. Σουλτς, ο οποίος κάλεσε τον Αλ. Τσίπρα να τερματίσει τη συνεργασία με τους Ανεξάρτητους Έλληνες

Επίθεση στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εξαπέλυσε ο Τ. Κουίκ, με αφορμή τις δηλώσεις του Μ. Σουλτς, ο οποίος κάλεσε τον Αλ. Τσίπρα να τερματίσει τη συνεργασία με τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

“Η απαράδεκτη πολιτική του συμπεριφορά είναι πλέον θέμα Ευρωκοινοβουλίου. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο οφείλει να τον εγκαλέσει και να τον επαναφέρει στην τάξη”, ανέφερε ο Υφυπουργός Επικρατείας, σημειώνοντας “Ο πολύς κ. Σούλτς οφείλει -με αυτές τις συμπεριφορές- να μην προσβάλλει και την βούληση του ελληνικού λαού, που με την ψήφο του τίμησε με την εκπροσώπηση τους στην Βουλή των Ελλήνων δύο αντιμνημονιακά Κόμματα – Κινήματα, όπως οι Ανεξάρτητοι Ελληνες και ο ΣΥΡΙΖΑ”.

Αναλυτικά η δήλωση

“Το δικαίωμα της πολιτικής κριτικής το έχει ο καθένας. Ο πολύς κ. Σούλτς μπορεί να κρίνει την πολιτική και τα αποτελέσματα μιας κυβέρνησης όποιας ευρωπαϊκής χώρας θέλει. Αλλά δεν έχει κανένα δικαίωμα να παρεμβαίνει στα εσωτερικά των Κομμάτων και να κρίνει – πόσω μάλλον με απαξιωτικά σχόλια – τις συνεργασίες που επέλεξαν να κάνουν Κόμματα ή Κινήματα, που συνθέτουν μια κυβερνητική συμμαχία.

Ο πολύς κ. Σούλτς υπερέβη τα εσκαμμένα. Ενεπλάκη στην εσωτερική λειτουργία των Κομμάτων στα πλαίσια της Ελληνικής Δημοκρατίας, ως μη όφειλε και πολύ περισσότερο, όταν είναι Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου.

Ελάχιστα με ενδιαφέρουν τα όποια απωθημένα και οι όποιες αδυναμίες του σε «κολλητούς» του στην Ελλάδα. Ως Έλληνας πολιτικός αξιώνω, να τιμά την θέση και τον ρόλο που έχει στην καρδιά του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλευτικού συστήματος.

Η απαράδεκτη πολιτική του συμπεριφορά είναι πλέον θέμα Ευρωκοινοβουλίου. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο οφείλει να τον εγκαλέσει και να τον επαναφέρει στην τάξη.

Δεν μπορεί… Θα υπάρχουν Ευρωβουλευτές, ανεξαρτήτως χώρας ή πολιτικής πτέρυγας, που θα τιμήσουν την έννοια της Δημοκρατίας και θα αναλάβουν σχετικές πρωτοβουλίες.

Τέλος, ο πολύς κ. Σούλτς οφείλει – με αυτές τις συμπεριφορές – να μην προσβάλλει και την βούληση του ελληνικού λαού, που με την ψήφο του τίμησε με την εκπροσώπηση τους στην Βουλή των Ελλήνων δύο αντιμνημονιακά Κόμματα – Κινήματα, όπως οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ας το καταλάβει, ότι «το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω». Δεν ήταν «Θεού δωράκι» το αποτέλεσμα των εκλογών. Ήταν αποτέλεσμα της θέλησης των Ελλήνων να πάρουμε πίσω από τα χέρια του κάθε ξένου αποικιοκράτη ή ντόπιου συνοδοιπόρου του, την Πατρίδα μας, την αξιοπρέπεια μας, το οικογενειακό μας χαμόγελο και τον ανθρώπινο τρόπο, με τον οποίο έχουμε την απαίτηση να ζούμε, χωρίς δηλητηριασμένες και αποτυχημένες συνταγές.

Όσο για τα θέματα με μίζες, δωροδοκίες, και ό,τι άλλο έχει το «καλάθι» της διαφθοράς, φαντάζομαι, ότι ο πολύς κ. Σούλτς δεν θα έχει την παραμικρή αντίρρηση να τα «βγάλει» όλα στην επιφάνεια η νέα ελληνική κυβέρνηση, την οποία δεν εκβιάζει καμιά λίστα Siemens.

Βασικό ρόλο σε αυτήν την κάθαρση έχει και ο Πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.

Άραγε ο πολύς κ. Σούλτς αντιλαμβάνεται, ότι το μεγαλύτερο μέρισμα στην επιστήμη των δωροδοκιών έχουν οι πολιτικοί και οι βιομηχανίες της πατρίδας του;

Δεν φαντάζομαι, να θέλει να τα καλύψει και να τα «κουκουλώσει». Γι’ αυτό καλύτερα θα είναι να ασχολείται με τα καθήκοντα, που ανέλαβε στο Ευρωκοινοβούλιο, υπενθυμίζοντας του – επειδή ήμουν παρών στην συνάντηση – τι του είχε πει προσωπικά ο Πάνος Καμμένος (στην συνάντηση τους το 2012 σε αίθουσα στην Βουλή), για τις δωροδοκίες των Γερμανών και κυρίως το σκάνδαλο Siemens.

Τότε είχε σιωπήσει και περίπου έκανε, πως δεν… ήξερε!

Τίποτα άλλο…”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα