Κουμουτσάκος για Ερντογάν: Εμμένει σε μία θέση, που διαιωνίζει τη σημερινή απαράδεκτη κατάσταση

Κουμουτσάκος για Ερντογάν: Εμμένει σε μία θέση, που διαιωνίζει τη σημερινή απαράδεκτη κατάσταση
ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ, ΦΟΡΕΙς, ΠΡΕΣΒΕΙς ΚΑΙ ΙΔΡΥΜΑΤΑ( ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΜΟΥΤΣΑΚΟΣ9βουλευτης Ν.Δ)-ΟΙ ΠΡΕΣΒΕΙΣ Ν.ΚΟΡΕΑΣ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ . ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ(τμημα βιοκαλλιεργειας) -ΘΟΔΩΡΟ ΠΑΓΚΑΛΟ ΚΑΙ ΝΙΚΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΔΗ(Βουλευτη ΣΥΡΙΖΑ)--ΣΤΗ ΦΩΤΟ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΜΟΥΤΣΑΚΟ ΦΩΤΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ Eurokinissi

Τι δήλωσε ο Τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου και τη θέση του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών, περί "γκρίζων ζωνών"

Ο Τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, σχετικά με τις θέσεις του Τούρκου Προέδρου κ. Ταγίπ Ερντογάν για το Κυπριακό, καθώς και τις θέσεις του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών περί δήθεν «γκρίζων ζωνών», έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο Τούρκος Πρόεδρος εμμένει σε μια θέση που διαιωνίζει την σημερινή απαράδεκτη κατάσταση κατοχής στην Κύπρο. Η θέση αυτή ανήκει στο παρελθόν.

Εμείς θέλουμε ένα καλύτερο μέλλον για το νησί.

Σε μια επανενωμένη Κύπρο, μέλος της Ε.Ε. δεν μπορεί να υπάρχει η παρωχημένη λογική εγγυήσεων, κατοχικών στρατευμάτων και επεμβατικών δικαιωμάτων τρίτων χωρών.

Η προσπάθεια για εξεύρεση λύσης βιώσιμης και λειτουργικής πρέπει να συνεχιστεί, παρά τις αντιπαραγωγικές δηλώσεις και θέσεις της Άγκυρας.

Εξίσου αντιπαραγωγικές, ειδικά σε αυτήν τη συγκυρία των κρίσιμων διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό, είναι οι απολύτως αυθαίρετες και αβάσιμες θέσεις του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών περί δήθεν “γκρίζων ζωνών” στο Αιγαίο.

Για να αντιμετωπισθούν τέτοιες απαράδεκτες θέσεις είναι απαραίτητος ο καλύτερος συντονισμός της Κυβέρνησης και όλων των Υπουργείων της».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα