Κουμουτσάκος: Ολόκληρη η χώρα απορρίπτει το όνομα “Μακεδονία του Ίλιντεν”

Κουμουτσάκος: Ολόκληρη η χώρα απορρίπτει το όνομα “Μακεδονία του Ίλιντεν”
Ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος Eurokinissi

Ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ μίλησε στο Ραδιόφωνο 24/7 για τις εξελίξεις στο Σκοπιανό καθώς και για την επίθεση κατά του Γιάννη Μπουτάρη

“Όταν μια ολόκληρη χώρα το απορρίπτει, νομίζω ότι δεν έχει νόημα να συζητιέται. Το όνομα αυτό έχει καταρρεύσει γιατί αντιβαίνει στον όρο των πολυετών διαπραγματεύσεων. Στον πυρήνα τους” δήλωσε στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας Γ. Κουμουτσάκος, αναφερόμενος στην πρόταση Νίμιτις για “Μακεδονία του Ίλιντεν”. “Δεν υπήρχε αυτό το όνομα στη λίστα Νίμιτς” πρόσθεσε.

“Σε αυτό που θα συμφωνηθεί, εμείς θα κρατάμε στα χέρια μας έναν μεγάλο εθνικό μεγεθυντικό φακό και θα μετράμε κάθε ‘και’ και κάθε τόνο” συνέχισε ο κ. Κουμουτσάκος.

Σχετικά με την επίθεση κατά του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη επεσήμανε: “Θυμήθηκα μέρες βίας. Αυτή η συζήτηση με έφερε σε μία φάση να μιλήσω μετά από δύο χρόνια. Τότε δεν είχα μιλήσει.”

“Να ζητήσω να μην σταματήσουμε στις καταδίκες αλλά συνολικά να σταθούμε απέναντι. Απορώ με τον πρωθυπουργό. Δεν μπορεί να δίνει συγχωροχάρτια. Κατάπτυστη η δήλωσή του στο υπουργικό συμβούλιο. Αδιέξοδη η λογική του” συνέχισε και πρόσθεσε ότι η “βία των λόγων είναι ο ηθικός αυτουργός”.

“Είναι σε θέση ιδεολογικά και πολιτικά η κυβέρνηση να συμμετέχει σε ένα ενιαίο μέτωπο για την καταπολέμηση; Δεν νομίζω. Και αναρωτιέμαι αν θα απαντήσει κανείς γιατί οι μετριοπαθείς πολιτικοί στοχοποιούμαστε; Επειδή χαλάμε την πιάτσα της παραγωγής του λόγου και της κουλτούρας της βίας” συνέχισε ο κ. Κουμουτσάκος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα