Κουμουτσάκος: Παράθυρο ευκαιρίας τα νέα δεδομένα μεταξύ ΗΠΑ – Τουρκίας

Κουμουτσάκος: Παράθυρο ευκαιρίας τα νέα δεδομένα μεταξύ ΗΠΑ – Τουρκίας
O τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος eurokinissi

Ο τομεάρχης εξωτερικών της ΝΔ, πρόσθεσε ότι η αναβάθμιση της χώρας μας δεν μπορεί να γίνει επιπόλαια και με υπερ-αισιοδοξία γιατί αυτά τα δεδομένα μπορεί να αλλάξουν και μάλιστα ξαφνικά.

Παράθυρο ευκαιρίας για την Ελλάδα χαρακτήρισε ο Γιώργος Κουμουτσάκος τα νέα δεδομένα μεταξύ ΗΠΑ Τουρκίας.

Ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ σημείωσε στον NEWS 24/7 στους 88.6 πως δίνεται η δυνατότητα αναβάθμισης της χώρας μας στην Ανατολική Μεσόγειο αλλά όπως είπε “για να γίνει αυτό, χρειάζεται αλλαγή σελίδας στην Ελλάδα, με νέα διακυβέρνηση. Χρειάζεται στιβαρή διακυβέρνηση και διασφάλιση εθνικής ενότητας”.

Πρόσθεσε ότι η αναβάθμιση αυτή δεν μπορεί να γίνει επιπόλαια και με υπερ-αισιοδοξία γιατί αυτά τα δεδομένα μπορεί να αλλάξουν και μάλιστα ξαφνικά.

Ζήτησε επίσης προσεκτική μελέτη των νέων δεδομένων και απέδωσε εν μέρει την κρίση των σχέσεων Ουάσινγκτον-Άγκυρας στη σταδιακή και επίμονη απόκλιση της Τουρκίας από τη Δύση, κάνοντας λόγο για μια αυταρχική διακυβέρνηση.

Παράλληλα, έστρεψε τα βέλη του προς την κυβέρνηση, λέγοντας ότι “ΣΥΡΙΖΑ και Τσίπρας είναι οι νέοι Κολόμβοι. Αργήσανε 100 χρόνια να ανακαλύψουν την Αμερική”.

Εκτίμησε τέλος ότι αν τελικά δεν πάρει ο Ταγίπ Ερντογάν τους S-400 θα υποστεί δραματική μείωση του κύρους του εντός της Τουρκίας και από την άλλη πλευρά εάν οι ΗΠΑ δεν διατηρήσουν ισχυρή στάση, θα σημαίνει ότι υποχωρούν καθώς θα είναι σαν να ανάβουν πράσινο φως και σε άλλα μέλη του ΝΑΤΟ να αγοράσουν ρωσικά συστήματα και όπλα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα