Κουρουμπλής για 'κίνημα γραβάτας': Καλώς βγαίνουν στο δρόμο. Θα χάσουν και κάνα κιλό

Κουρουμπλής για 'κίνημα γραβάτας': Καλώς βγαίνουν στο δρόμο. Θα χάσουν και κάνα κιλό

Αντιδράσεις και αίσθηση έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή για το "κίνημα της γραβάτας" στο οποίο πρωτοστατούν οι δικηγόροι

Ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής, έδωσε εφ όλης της ύλης συνέντευξη, στη γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung.

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής που είναι δικηγόρος κατ' επάγγελμα, ερωτήθηκε σχετικά με το "κίνημα της γραβάτας", στο οποίο πρωτοστατούν οι εκπρόσωποι του δικηγορικού κλάδου που βρίσκονται σε αποχή για το ασφαλιστικό. Σε απάντηση του, ανέφερε: "Είναι καλό που βγαίνουν στους δρόμους. Θα χάσουν και μερικά κιλά".

Για απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς ανάξιους σχολιασμού έκανε λόγο σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας Δημήτρης Βερβεσός. Υπενθυμίζεται πως οι δικηγόροι έχουν αποφασίσει συνέχιση της κινητοποίησής τους με αποχή έως τις 16 Μαρτίου.

Το πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ λέει για τους αγρότες ότι η διαμαρτυρία τους είναι πολύ πιο καυτή από αυτή των υπολοίπων υπαλλήλων, καθώς εκείνοι δεν έχουν το αίσθημα ασφαλείας των τελευταίων. "Οι αγρότες δεν γνωρίζουν πως θα είναι η επόμενη σοδειά. Όταν λοιπόν το κράτος ξεσπά πάνω τους σαν καταιγίδα, τότε Θεός να φυλάει τη χώρα", λέει χαρακτηριστικά.

Για το προσφυγικό είπε: "Οι Έλληνες στενάζουν υπό το βάρος της κρίσης χρέους. Και τώρα η Ευρώπη αφήνει μόνη τη χώρα με τους πρόσφυγες" και τόνισε πως η χώρα πρέπει να βοηθηθεί ουσιαστικά, άμεσα. Σε άλλα σημεία, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής αναφέρει πως ο κόσμος τον πλησιάζει στον δρόμο για να του μιλήσει και ο ίδιος τους λέει, "να συνεχίσουν να έχουν ελπίδα".

Η συνέντευξη του Παναγιώτη Κουρουμπλή στον δημοσιογράφο της Süddeutsche Zeitung, Mike Szymanski, δόθηκε στο εστιατόριο Διόνυσος κάτω από την Ακρόπολη κατά τη διάρκεια γεύματος. Ο ίδιος ο Szymanski καταγράφει στο κείμενο του πως ο κ. Κουρουμπλής, ακούει αποτελεσματικά τον "ήχο της κρίσης".

Ο δημοσιογράφος περιγράφει πως ο Παναγιώτης Κουρουμπλής γνωρίστηκε με τον Αλέξη Τσίπρα στην κηδεία του Λεωνίδα Κύρκου το 2011, λίγο μετά την αποχώρηση του από το ΠΑΣΟΚ.

SHARE:

24Media Network