Κουρουμπλής: Στα Διαβατά ο στρατός παρέδωσε σε 12 ημέρες ένα Χίλτον

Τριμερής συνάντηση εργασίας για το προσφυγικό/μεταναστευτικό στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016. Στη συνάντηση συμμετείχαν οι υπουργοί Εσωτερικών της Γαλλίας Μπερνάρ Καζενέβ και της Γερμανίας Τόμας ντε Μεζιέρ, οι οποίοι επισκέπτονται τη χώρα μας. Από ελληνικής πλευράς έλαβαν μέρος οι υπουργοί Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θόδωρος Δρίτσας, καθώς και οι αναπληρωτές υπουργοί Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας.
(EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)
Τριμερής συνάντηση εργασίας για το προσφυγικό/μεταναστευτικό στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016. Στη συνάντηση συμμετείχαν οι υπουργοί Εσωτερικών της Γαλλίας Μπερνάρ Καζενέβ και της Γερμανίας Τόμας ντε Μεζιέρ, οι οποίοι επισκέπτονται τη χώρα μας. Από ελληνικής πλευράς έλαβαν μέρος οι υπουργοί Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θόδωρος Δρίτσας, καθώς και οι αναπληρωτές υπουργοί Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) EUROKINISSI

Άτυπο κέντρο χαρακτήρισε ο υπουργός Εσωτερικών την Ειδομένη, τονίζοντας ότι η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί εκεί οφείλεται κυρίως στη στάση της Ευρώπης

«Όταν κάποιος ρισκάρει τη ζωή του να περάσει στο Αιγαίο και βρίσκει κλειστά σύνορα σκοτώνεται η προσδοκία του στα κλειστά σύνορα. Το Νταχάου ήταν παρομοίαση, από τους περισσότερους ξέρω πολύ καλύτερα ελληνικά, να με καλέσουν και να πουν τι εννοούν που με κατηγορούν για λαϊκισμό» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Αναφερόμενος στην Ειδομένη και στις κατηγορίες πως η κυβέρνηση απουσιάζει από την περιοχή ο κ. Κουρουμπλής τόνισε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, πως «στην Ειδομένη υπάρχουν 300 αστυνομικοί στη βάρδια, υπάρχει το ΚΕΛΠΝΟ σε 24ωρη βάση και από αύριο το Ιπποκράτειο θα κάνει μαντού. Η Ειδομένη είναι άτυπο κέντρο. Τις επικρίσεις να τις λέμε στη Ευρώπη. Η Ειδομένη είναι η ντροπή των ευρωλιγούριδων που καταγελούν την Ελλάδα.

Η Ελλάδα προσφέρει τροφή και περίθαλψη απλώς το περιβάλλον δεν είναι κατάλληλο» υπογράμμισε ο υπουργός και συνέχισε σημειώνοντας «στα Διαβατά ο στρατός σε 12 μέρες έδωσε ένα Χίλτον, σε 12 μέρες εξασφάλισε αξιοπρεπέστατες συνθήκες διαβίωσης».

Αναφερόμενος στο ζήτημα που έχει προκύψει με την ενδοκυβερνητική κόντρα ανάμεσα στους Μουζάλα και Καμμένο ο υπουργός Εσωτερικών σημείωσε «Καμμένος και Μουζάλας εργάζονται πολύ σκληρά για τη χώρα και είναι και οι 2 απαραίτητοι στην κυβέρνηση».

Για την παρουσία του ΝΑΤΟ στη χώρα μας ο κ. Κουρουμπλής ανέφερε: «αν είχε αρνηθεί η Ελλάδα να έρθει το ΝΑΤΟ θα έλεγαν ότι φταιει η Ελλάδα για τη μη ύπαρξη συμφωνίας. Υπάρχει σύστημα στην Ευρώπη που προσπαθεί να χρεώσει στην Αθήνα τις ευθύνες του προσφυγικού».

Κλείνοντας την τοποθέτησή του ο κ. Κουρουμπλής υπογράμμισε πως «του χρόνου τέτοιο καιρό οι εξελίξεις θα είναι τέτοιες που ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας θα κυβερνούν τη χώρα για πολύ καιρό». 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Κουρουμπλής: Εμβολιασμός όλων των παιδιών σε όλα τα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων

Κουρουμπλής: Σύγχρονο νταχάου η Ειδομένη

Γλέζος για "Νταχάου": Το (γερμανικό) κράτος ήταν παρών

SHARE:

24Media Network