Κουρουμπλής: Εγώ είμαι ο 'Π.Κ.' στο έγγραφο του FBI για τη Novartis

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής
Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής EUROKINISSI

Σε μια αποκάλυψη για την υπόθεση της Novartis προχώρησε ο κ. Κουρουμπλής. Πότε και από ποιον έμαθε για την έρευνα του FBI

Την ύπαρξη αναφοράς σε πολιτικά πρόσωπα, στο έγγραφο του FBI για την υπόθεση Novartis, αποκάλυψε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κορουμπλής, μιλώντας στην εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα"

«Εγώ είμαι ο “Π.Κ.” που αναφέρει το έγγραφο του FBI», δήλωσε μάλιστα ο κ. Κουρουμπλής.

Ο υπουργός τόνισε πως γίνεται αναφορά σε μια συνάντηση στο πλαίσιο ενός συνεδρίου, ενώ έκανε γνωστό ότι ενημερώθηκε πρώτη φορά για την υπόθεση το 2014, όταν ο Μάριος Σαλμάς του είπε ότι οι Αμερικανοί ερευνούν τις πρακτικές της φαρμακοβιομηχανίας. «Μου είπε ότι υπάρχει πρόβλημα στον χώρο των φαρμάκων και ότι το ψάχνουν οι Αμερικανοί. Δεν μου μίλησε για συγκεκριμένα πρόσωπα. Μου είπε ότι ψάχνουν τη Novartis γιατί νοθεύει τον ανταγωνισμό στην Ελλάδα».

Υποστήριξε ακόμη ότι θα πρέπει να αφήσουμε τη δικαστική έρευνα να ολοκληρωθεί χωρίς να βιαζόμαστε. «Από αυτή την ιστορία πρέπει να βγουν κάποια συμπεράσματα. Τι θα πάρει πίσω η Ελλάδα, όπως γίνεται σε άλλες χώρες και τι θα διεκδικήσει η χώρα μας όσον αφορά στην παραγωγή των φαρμάκων» πρόσθεσε ο υπουργός.

Παράλληλα διέψευσε ότι ο ίδιος είπε ότι το σκάνδαλο Novartis είναι το μεγαλύτερο από τη σύσταση του κράτους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: novartis
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Κουρουμπλής: Ο Σαλμάς μου έδωσε το 2014 τις πληροφορίες για τη Novartis

ADVERTISING

SHARE: