Κουρουμπλής: Το ΚΙΝΑΛ κινδυνεύει να καταντήσει σαν τον Τσοβόλα το 2000

Ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής
Ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής EUROKINISSI

Για την στάση του Ερντογάν σε σχέση με την κράτηση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών, το ενδεχόμενο ο Τούρκος πρόεδρος να επιχειρήσει κάποιο θερμό επεισόδιο αλλά και τη στάση του ΚΙΝΑΛ μίλησε στο Ραδιόφωνο 24/7 ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής

“Αυτό που γίνεται με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς είναι πολιτικό παιχνίδι δήλωσε στο ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 και στην εκπομπή “Διαδρομιστές” με τους Γιώργο Βούλγαρη και Κώστα Σαρρηκώστα.

Όπως εκτίμησε “μετά τις εκλογές ο Ερντογάν θα καταλάβει ότι δεν ωφελεί η σύγκρουση με την Ελλάδα” και συμπλήρωσε: “Να ξέρετε ότι οι Τούρκοι επιχειρηματίες είναι ιδιαίτερα ενοχλημένοι με τον Ερντογάν και προσπαθούμε σε όλους τους τόνους να τους πούμε πώς η πρόθεσή μας δεν είναι εχθρική. Όπως έχει πει και ο πρωθυπουργός “η Ελλάδα δεν φοβάται και αν δεχθεί κάποια πρόκληση θα απαντήσει με πολύ αποφασιστικό τρόπο”. Δεν είμαστε ούτε Συρία ούτε Ιράν. Η ισορροπία του τρόμου είναι καταλυτικός παράγοντας, διότι αν επιχειρηθεί επεισόδιο και έχεις πολλές πιθανότητες να σπάσεις τα μούτρα σου, οι συνέπειες στο εσωτερικό θα είναι τραγικές.

Για το Κίνημα Αλλαγής υπογράμμισε ότι αντί να μιλήσει για μια προγραμματική σύγκλιση με τις δυνάμεις που συσπειρώνονται στον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ κοιτάει και λίγο δεξιά και λίγο αριστερά. “Δεν μπορείς να είσαι και με τον παπά και με τον ζευγά... Αν το Κίνημα συγκλίνει προς τη Νέα Δημοκρατία θα πληρώσει το τίμημα που πλήρωσε η αριστερά το '90. Γιατί κάποιοι ήθελαν τότε να διαλύσουν τον χώρο του ΠΑΣΟΚ. Ξεχνάνε τι συνδέει πολιτικά την οικογένεια Μητσοτάκη με τη δημοκρατική παράταξη. Τι έγινε το '65 και το '89. Τα ξεχάσαμε;” συμπλήρωσε και κατέληξε σημειώνοντας: “Ας κρατάνε και λίγο τα προσχήματα, μην ακολουθούν τη Νέα Δημοκρατία. Οι εκλογές θα γίνουν το 2019 και θα είναι τέτοια η πώληση που κινδυνεύουν να πάθουν ότι έπαθε ο Τσοβόλας το 2000. Πρέπει να ξεκαθαρίσουν ότι δεν πάνε στη δεξιά. Μπορούν να το πουν; αν όχι ας αναλάβουν τις ευθύνες τους. Τόσο πολύ τελικά έχουν μπολιαστεί;”.

Για τα υδατοδρόμια τέλος ο υπουργός Ναυτιλίας σημείωσε ότι “είμαστε πολύ κοντά στους στόχους μας και πως σύντομα σε θέση πλέον να έχουμε το νέο θεσμικό πλαίσιο”.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Έλληνες στρατιωτικοί, Κίνημα Αλλαγής
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τζανακόπουλος: Το ΚΙΝΑΛ συγκλίνει στην ρητορική της ΝΔ

Κρεμαστινός: Ο Τσίπρας να προσκαλέσει την Γεννηματά "όχι μία, αλλά πολλές φορές"

Βορίδης: "Ναι" στο "σπάσιμο" μεγάλων περιφερειών, αλλά χωρίς μαγείρεμα

ADVERTISING

SHARE: