Κουτρουμάνης: Το θέμα των περικοπών θα ξαναμπεί στο τραπέζι, αν δεν πείσει η χώρα ότι έχει ένα σχέδιο για την επόμενη μέρα

Κουτρουμάνης: Το θέμα των περικοπών θα ξαναμπεί στο τραπέζι, αν δεν πείσει η χώρα ότι έχει ένα σχέδιο για την επόμενη μέρα
Ο Γιώργος Κουτρουμάνης Eurokinissi

Ο πρώην υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης μίλησε στον News 24/7 στους 88,6 για τις συντάξεις και τις εισφορές, σημειώνοντας πως πρέπει να υπάρχει ένα κίνητρο ασφάλισης. "Όποιος πληρώνει περισσότερα, πρέπει να έχει καλύτερη σύνταξη", είπε μεταξύ άλλων.

Για τις συντάξεις και τις ασφαλιστικές εισφορές μίλησε στον News 24/7 στους 88,6 και την εκπομπή “Πρωινό Τανγκό” με τους Αντώνη Φουρλή και Στέλλα Γκαντώνα, ο πρώην υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης.

Για τις συντάξεις, είπε:

“Εάν εφαρμοστεί το πλαίσιο που έχει ψηφίσει η κυβέρνηση οδηγεί σε πολύ χαμηλές συντάξεις. Δεν αφορά μόνο το τι θα εφαρμοστεί από 1/1/2019, αλλά αφορά όσους έκαναν τα χαρτιά τους για σύνταξη έως το 2016 που άλλαξε ο νόμος”.

“Υπερβολικές και αχρείαστες οι επικείμενες περικοπές. Υπήρχαν στρεβλώσεις. Μια χώρα δεν μπορεί να δίνει συντάξεις πάνω από το μισθό που παίρνει ένας υπάλληλος ή να δίνει συντάξεις στα 55, αλλά δεν πρέπει να περάσεις και στην άλλη άκρη”, σημείωσε.

“Όταν η αναλογία είναι ένας εργαζόμενος αν έναν συνταξιούχο και ο εργαζόμενος αμείβεται με 400-500 ευρώ, το σύστημα δεν μπορεί να δώσει καλές συντάξεις”, πρόσθεσε.

“Πρέπει να συζητήσουμε πως θα διασφαλίσουμε το επόμενο χρονικό διάστημα το ασφαλιστικό και τους επόμενους συνταξιούχους. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην ξαναμπεί το θέμα των περικοπών στο τραπέζι εάν δεν πείσει η χώρα ότι έχει ένα σχέδιο αναπτυξιακό για την επόμενη μέρα”, είπε.

Όσον αφορά στις εισφορές είπε:

“Πρέπει να υπάρχει κίνητρο ασφάλισης. Όποιος πληρώνει περισσότερα, πρέπει να έχει καλύτερη σύνταξη”, ενώ χαρακτήρισε εξοντωτικές τις εισφορές σε συγκεκριμένες κατηγορίες όπως οι ελεύθεροι επαγγελματίες, αναφερόμενος σε πλαφόν 600 ευρώ το μήνα το ανώτερο, όπως συμβαίνει στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα