Κουτσούμπας: “Η κυβέρνηση να αναγνωρίσει άμεσα το παλαιστινιακό κράτος”

Κουτσούμπας: “Η κυβέρνηση να αναγνωρίσει άμεσα το παλαιστινιακό κράτος”
Ο Δημήτρης Κουτσούμπας Eurokinissi

Την αλληλεγγύη του προς τον παλαιστιναικό λαό και την ανάγκη αναγνώρισής του άμεσα από την ελληνική κυβέρνηση εξέφρασε γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Εκφράζουμε για μια ακόμη φορά την αλληλεγγύη μας προς τον σκληρά δοκιμαζόμενο παλαιστινιακό λαό, εξαιτίας της απαράδεκτης πολιτικής των ΗΠΑ και του Ισραήλ, με τις προσαρτήσεις και όλα όσα παραβιάζουν τα δικαιώματα του παλαιστινιακού λαού και του παλαιστινιακού κράτους. Ζητάμε να προχωρήσει άμεσα η αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους από την ελληνική κυβέρνηση, από την Ελλάδα, αξιοποιώντας την ομόφωνη απόφαση της βουλής» δήλωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μετά την συνάντησή του με τον πρέσβη της Παλαιστίνης στην Αθήνα, Μαριάν Τουμπάσι.

«Το ΚΚΕ θα κάνει ό,τι περνάει απ’ το χέρι του, με παρεμβάσεις στη Βουλή, ερωτήσεις στην ευρωβουλή, με μαζικές δραστηριότητες και στήριξη του λαϊκού κινήματος για την προβολή των παλαιστινιακών αιτημάτων και φυσικά με την προσπάθεια που θα κάνουμε μέσα από την Επιτροπή Φιλίας με τον παλαιστινιακό λαό που υπάρχει στην ελληνική βουλή. Δεν ξεχνάμε, συνεχίζουμε σταθερά» υπογράμμισε ο Δ. Κουτσούμπας.

Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Γ. Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

«Οι σχέσεις μας και οι συναντήσεις μας με τον σύντροφο γενικό γραμματέα και τον Γ. Μαρίνο χαρακτηρίζονται από ειλικρίνεια και ορθή εκτίμηση και σύμπτωση απόψεων για την ανάλυση της διεθνούς κατάστασης και των εξελίξεων. Τονίστηκε όπως πάντα η σταθερή θέση του ΚΚΕ υπέρ των δικαιωμάτων του παλαιστινιακού λαού.

Η στάση του ΚΚΕ είναι καλοδεχούμενη από όλο τον παλαιστινιακό λαό και από την ηγεσία του παλαιστινιακού λαού στην Παλαιστίνη. Περιμένουμε την άρση των περιορισμών ώστε να επισκεφθεί ο σύντροφος γενικός γραμματέας την Παλαιστίνη και να τον καλωσορίσουμε στην πατρίδα μας» δήλωσε ο Μ. Τουμπάσι και προσέθεσε: «Κατά τη συνάντηση τονίστηκε πάλι η καταδίκη της επικείμενης προσάρτησης παλαιστινιακών εδαφών από την κατεχόμενη Δυτική Όχθη, από τη δικέφαλη ισραηλινή κυβέρνηση που παραβιάζει τα δικαιώματα του παλαιστινιακού λαού. Οι προσαρτήσεις αυτές, εάν πραγματοποιηθούν, θα αποτελέσουν τον πραγματικό ενταφιασμό του Παλαιστινιακού ζητήματος και της λύσης των δύο κρατών στα σύνορα του 1967.

Καταδικάζουμε αυτά τα εγκληματικά μέτρα που λαμβάνει η ισραηλινή κυβέρνηση με στήριξη του εγκληματικού καθεστώτος των ΗΠΑ και χαιρετίζουμε τη στάση των ευρωπαϊκών Κομμουνιστικών Κομμάτων που τάσσονται στο πλευρό του παλαιστινιακού λαού.

Θεωρούμε ότι έχοντας την Ελλάδα ως κράτος φιλικό για την Παλαιστίνη και τον ελληνικό λαό που τάσσεται φιλικά υπέρ του λαού μας, πρέπει η ελληνική κυβέρνηση, το ελληνικό κράτος να λάβουν θέση υπέρ της αναγνώρισης του παλαιστινιακού κράτους και κατά των προσαρτήσεων, είτε σε επίπεδο Ελλάδας, είτε σε συλλογικό επίπεδο εντός της ΕΕ.

Διότι η αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης από την ελληνική κυβέρνηση προσδιορίζει τα σύνορα της Παλαιστίνης, διότι δεν υπάρχει κράτος χωρίς σύνορα. Επίσης όταν η Ελλάδα αναγνωρίσει το κράτος της Παλαιστίνης στα σύνορα του 1967 αυτό θα προσδιορίσει επίσης τα σύνορα του κράτους του Ισραήλ.

Υπάρχουν δύο καθήκοντα στο ζήτημα αυτό: Το πρώτο σχετίζεται με την αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους με βάση τις ομόφωνη απόφαση της ελληνικής Βουλής τον Δεκέμβριο 2015 και το δεύτερο σχετίζεται με την ξεκάθαρη τοποθέτηση της ελληνικής κυβέρνησης υπέρ της λύσης των δύο κρατών στα σύνορα του 1967 και της άμεσης καταδίκης των προσαρτήσεων ως ελληνική κυβέρνηση».

«Θεωρώ ότι παρά τις διαφωνίες ανάμεσα στα ελληνικά κόμματα σε κοινωνικοοικονομικά ζητήματα, υπάρχει ένας συμβιβασμός, μια ομοφωνία για την Παλαιστίνη. Έχουμε μεγάλη ελπίδα σε αυτό» κατέληξε στις δηλώσεις του ο πρέσβης της Παλαιστίνης στην Αθήνα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version