Κουτσούμπας: Η κυβέρνηση αναδίδει τη φορμόλη του συστήματος

Κουτσούμπας: Η κυβέρνηση αναδίδει τη φορμόλη του συστήματος
Συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών "Επείγουσες ρυθμίσεις των Υπουργείων Οικονομικών, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για την εφαρμογή της Συμφωνίας δημοσιονομικών στόχων και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων", την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ για τις αποκρατικοποιήσεις και τη διαπραγμάτευση για ομαδικές απολύσεις. Κατήγγειλε για αντιλαϊκή στρατηγική σύμπλευση ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για την προώθηση των προαπαιτούμενων μέτρων και την μεταφορά των ΔΕΚΟ στο υπερταμείο άσκησε ο ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «έπιασε το νήμα της αντιλαϊκής πολιτικής» από εκεί που το άφησαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Σε πολύ σκληρούς τόνους ο ΓΓ του ΚΚΕ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με την διαπραγμάτευση επιθυμεί να δείξει ότι σπάει αβγά αλλά στην πραγματικότητα λειτουργεί υπέρ της πλουτοκρατίας. «Κάθε μέτρο της κυβέρνησης αναδίδει την φορμόλη του συστήματος που είναι σάπιο μέχρι το μεδούλι» είπε ο κ. Κουτσούμπας και υποστήριξε ότι σε όλα τα επίπεδα ο ΣΥΡΙΖΑ «προωθεί την αντιλαϊκή κατεύθυνση της απελευθέρωσης». Μίλησε, μάλιστα, για «σημαδεμένη τράπουλα» των διαπραγματεύσεων και μίλησε για αντιλαϊκή στρατηγική σύμπλευση του ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ. Ο κ. Κουτσούμπας προειδοποίησε μάλιστα ότι θα έρθουν και άλλα σκληρά μέτρα. «Έρχεται άγριο χαράτσωμα του λαού» σημείωσε.

Ο ΓΓ του ΚΚΕ επιτέθηκε όμως στην κυβέρνηση και για την μεταβίβαση των πρώην ΔΕΚΟ στο υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων. «Προετοιμάζεται η παραπέρα ιδιωτικοποίηση» ανέφερε. Επίσης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δείχνει πρόθεση να συζητήσει τις ομαδικές απολύσεις με τους δανειστές. Κάλεσε, μάλιστα, τον λαό να βάλει τέλος στις θυσίες. «Να δυναμώσει η πάλη εναντίον της απελευθέρωσης της αγοράς» προέτρεψε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα