Κουτσούμπας: Η κυβέρνηση είδε την πανδημία σαν μία χρυσή ευκαιρία

Κουτσούμπας: Η κυβέρνηση είδε την πανδημία σαν μία χρυσή ευκαιρία
Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας Eurokinissi

Σκληρή επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουυτσούμπας.

«Η κατάσταση στους εργασιακούς χώρους μοιάζει με ναρκοπέδιο. Οι εργαζόμενοι προσπαθούν να ισορροπήσουν, προσπαθώντας να προστατέψουν τον εαυτό τους, τις οικογένειές τους, αλλά και να αποκρούσουν την εργοδοτική αυθαιρεσία που έχει πραγματικά ξεσαλώσει, αξιοποιώντας τα εργαλεία που εσείς της έχετε δώσει. Άλλοι εργαζόμενοι πρέπει να ζήσουν με μειωμένους μισθούς, άλλοι με ψίχουλα, άλλοι χωρίς κανένα απολύτως εισόδημα». Αυτό ανέφερε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στη σημερινή συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης για την προστασία του εισοδήματος των εργαζομένων, που κατέθεσε στη Βουλή η ΚΟ του ΚΚΕ.

Κατά το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Κουτσούμπας σημείωσε ότι «η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, με την επίκαιρη ερώτησή της, αναδεικνύει ακριβώς αυτό το κρίσιμο ζήτημα της προστασίας του εισοδήματος των εργατικών οικογενειών, το οποίο βέβαια έχει τσακιστεί τα τελευταία 10 χρόνια από όλες τις κυβερνήσεις και ακόμη περισσότερο τους τελευταίους μήνες της πανδημίας».

Απευθυνόμενος στην κυβέρνηση, τόνισε: «Λέτε πως προτεραιότητά σας είναι η υγεία του λαού. Όμως, όλα τα μέτρα που πήρατε μαρτυρούν πως προτεραιότητά σας είναι άλλη, γι’ αυτό και προσαρμόσατε τα υγειονομικά πρωτόκολλα στις υποδείξεις επιχειρηματικών ομίλων. Σταθήκατε απέναντι, λοιδορήσατε προτάσεις των υγειονομικών, των εργαζομένων, τις συγκεκριμένες, ζωογόνες προτάσεις του ΚΚΕ για πραγματική επίταξη του ιδιωτικού τομέα της υγείας, προσλήψεις του αναγκαίου ιατρικού, νοσηλευτικού προσωπικού, δημιουργία των αναγκαίων ΜΕΘ, επαναλειτουργία των νοσοκομείων που εσείς κλείσατε, και ο ΣΥΡΙΖΑ, επίσης, κατά τη διακυβέρνησή του, άφησε κλειστά».

«Δεν θα κουραστούμε να μιλάμε για τα αυτονόητα, για όλα όσα τώρα πρέπει να γίνουν στο δημόσιο σύστημα υγείας. Όπως είναι -για παράδειγμα- η μονιμοποίηση των 4.000 εργαζομένων προγράμματος του ΟΑΕΔ, οι οποίοι δουλεύουν ανελλιπώς τέσσερα χρόνια τώρα μέσα στα νοσοκομεία, μέσα στις δομές υγείας, σε όλο το φάσμα της Υγείας», πρόσθεσε ο κ. Κουτσούμπας. Όπως επεσήμανε, οι μειωμένες -κατά 600 εκατ. ευρώ- δαπάνες για την Υγεία στο σχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού αποκαλύπτουν πως η κυβέρνηση παραμένει προσηλωμένη στην πολιτική που απαξιώνει το δημόσιο σύστημα για να ενισχυθούν κάποιοι μεγάλοι ιδιώτες της Υγείας.

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ υποστήριξε ότι η κυβέρνηση είδε την πανδημία «ως μια “χρυσή ευκαιρία” για να υλοποιήσει κάθε αξίωση επιχειρηματικών ομίλων, για να επιβάλλει σιωπητήριο μόνο στους εργαζόμενους, στον ελληνικό λαό».

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα