Κουτσούμπας: Όχι σε ένταξη της πΔΓΜ στο ΝΑΤΟ

Κουτσούμπας: Όχι σε ένταξη της πΔΓΜ στο ΝΑΤΟ
Ο Γ.Γ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας Eurokinissi

"Το ΚΚΕ δεν πρόκειται να στηρίξει καμιά συμφωνία η οποία θα ανοίγει το δρόμο για την ένταξη της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ" τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας

“Οι εργαζόμενοι της Ελλάδας πρέπει να χρεώσουν στην κυβέρνηση και την άρχουσα τάξη όχι μόνο την εμπλοκή της Ελλάδας στους επικίνδυνους σχεδιασμούς στην περιοχή, αλλά και το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι, οι οποίοι μάτωσαν για την κρίση, τώρα θα ματώνουν και για την όποια ανάκαμψη”. Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων το βράδυ στην Καρδίτσα, σε πολιτική συγκέντρωση που διοργάνωσε η ΤΕ Καρδίτσας, στο πλαίσιο των εορτασμών των 100 χρόνων του Κόμματος, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Και συνέχισε: “Κι αυτό ακριβώς προσπαθεί να κρύψει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με τη γνωστή τακτική της παραπλάνησης και της καλλιέργειας ψεύτικων ελπίδων, όταν αναμασά τη καραμέλα της «καθαρής εξόδου από τα μνημόνια», «της επιστροφής στην κανονικότητα».

Όμως «καθαρή έξοδος» για το λαό σημαίνει κατάργηση των μνημονιακών νόμων”

Όμως «καθαρή έξοδος» για το λαό σημαίνει κατάργηση των μνημονιακών νόμων”. Σημαίνει, εξήγησε στη συνέχεια , “αναπλήρωση απωλειών, ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών. Τίποτα από όλα αυτά δεν πρόκειται να γίνει, όποιος κι αν κάτσει στην κυβερνητική καρέκλα, το επόμενο διάστημα. Γιατί το σχέδιο τόσο του ΣΥΡΙΖΑ, πρόσθεσε ο ίδιος, όσο και των άλλων κομμάτων, της ΝΔ, του Κινήματος Αλλαγής περιλαμβάνει όλες τις δεσμεύσεις που έφεραν τη χρεοκοπία για τα εργατικά – λαϊκά στρώματα, όλες τις αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις που απαιτεί το κεφάλαιο στη χώρα μας”.

“Στη λίστα βρίσκονται νέες ανατροπές στο ασφαλιστικό, η ενίσχυση της φοροληστείας, η ακόμη μεγαλύτερη ευελιξία στην αγορά εργασίας, οι περαιτέρω ιδιωτικοποιήσεις, το χτύπημα των συνδικαλιστικών ελευθεριών”, συνέχισε.

“Κι αυτά ισχύουν για όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ. Δηλαδή, ό,τι ακριβώς ζητάνε οι μεγαλοεπιχειρηματίες, ο ΣΕΒ”, υπογράμμισε ο κ. Κουτσούμπας.

Ο Τσίπρας διαβεβαίωσε του βιομήχανους

Αναφορά ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, έκανε και στην ομιλία του Πρωθυπουργού, στη γενική συνέλευση του ΣΕΒ, λέγοντας πως είναι χαρακτηριστικό ότι ο κ. Τσίπρας στη γενική συνέλευση του ΣΕΒ διαβεβαίωσε τους βιομηχάνους, συνολικά το κεφάλαιο στη χώρα μας, ότι η κυβέρνησή του θα συνεχίσει στον ίδιο αντιλαϊκό δρόμο που έφερε το λαό στη χρεοκοπία για τα κέρδη των λίγων. Και εξήγησε:

“Κι έσπευσε να προσγειώσει ορισμένους για την «έξοδο από τα μνημόνια», με τις επισημάνσεις του ενώπιον των πραγματικών αφεντικών. Άλλωστε το διαβεβαιώνουν οι εκατοντάδες εφαρμοστικοί μνημονιακοί νόμοι που έχουν τσακίσει μισθούς, συντάξεις, δικαιώματα, απογείωσαν τους φόρους και τόσα άλλα, δεν έχουν σκοπό να τα καταργήσουν.

Ενώ ήδη έχουν προνομοθετηθεί μέτρα-φωτιά, όπως η μείωση των συντάξεων και του αφορολόγητου, οι ιδιωτικοποιήσεις, που συνιστούν ουσιαστικά ένα συμπληρωματικό μνημόνιο. Σε όλα αυτά προστίθενται τα ματωμένα πλεονάσματα που έχουν συμφωνηθεί μέχρι το 2060.

Και είναι μεγάλο ψέμα αυτό που λέει η κυβέρνηση ότι τάχα θα τα επαναδιαπραγματευτεί! Το μόνο που μπορεί να «επαναδιαπραγματευτεί» είναι τα επιπλέον κονδύλια, επιχορηγήσεις, ελαφρύνσεις και προνόμια για τους επιχειρηματικούς ομίλους”.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ κ. Κουτσούμπας, ανέφερε επίσης, ότι το παραμύθι της “μεταμνημονιακής εποχής και του τέλους των μνημονίων”, που πλασάρει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συμπληρώνεται με αυτό που λέει ότι “η Ελλάδα είναι πυλώνας σταθερότητας, ειρήνης και ασφάλειας”.

Συναντιέται με τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ που τώρα βαφτίστηκε Κίνημα Αλλαγής αλλά και με τους λοιπούς κολαούζους του συστήματος

Όμως, διευκρίνισε, “το κρίσιμο για τον λαό μας είναι να δει τι κρύβεται πίσω από τα παραμύθια. Να δει τι συνδέει το στόχο της καπιταλιστικής ανάπτυξης -γιατί αυτό εννοεί η κυβέρνηση όταν μιλάει για την «ανάκαμψη της οικονομίας»-, με αυτόν της «γεωστρατηγικής αναβάθμισης» που μπλέκει το λαό μας στα επικίνδυνα ιμπεριαλιστικά σχέδια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην περιοχή”. Και σε αυτούς τους στρατηγικούς στόχους, παρά τις αντιπαραθέσεις, τις αντεγκλήσεις και τις διαφωνίες για τις λεπτομέρειες, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ, συναντιέται, τόνισε, με το υπόλοιπο πολιτικό προσωπικό και τις εφεδρείες του κεφαλαίου.

“Συναντιέται με τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ που τώρα βαφτίστηκε Κίνημα Αλλαγής αλλά και με τους λοιπούς κολαούζους του συστήματος”. Σήμερα, υποστήριξε, είναι κρίσιμο ζήτημα, η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα, να μπορούν να δουν ότι ο κοινός παρανομαστής όλων, είναι η διασφάλιση της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας του μεγάλου κεφαλαίου.

Επίσης ο κ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε στα προβλήματα των αγροτών, λέγοντας πως τα προβλήματα της μικρομεσαίας αγροτιάς συνεχίζουν να διογκώνονται.

Είναι όλα αυτά, είπε, που έκαναν γνωστά σε όλο το λαό οι μικρομεσαίοι αγρότες με τις κινητοποιήσεις τους, όπως οι πολύ χαμηλές τιμές παραγωγού, ο κίνδυνος πλειστηριασμών και κατασχέσεων, οι δραστικές περικοπές των επιδοτήσεων – ενισχύσεων, η παραπέρα διόγκωση του κόστους παραγωγής, η ληστρική αφαίμαξη του αγροτικού εισοδήματος μέσω της φορολογίας, των ασφαλιστικών εισφορών και των άλλων χαρατσιών, κ.ά.

Το ΚΚΕ λέει, σύμφωνα με τον ίδιο, ότι υπάρχει διέξοδος για όλους αυτούς τους ανθρώπους του μόχθου, της αγροτικής παραγωγής. Το ΚΚΕ παλεύει, για τη μόνη λύση που ειλικρινά συμφέρει τους πολλούς, ενάντια στη φτώχεια, στην ανεργία και το ξεκλήρισμα.

Όσον αφορά στις ελληνοτουρκικές σχέσεις ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ υποστήριξε πως δικαιολογημένα ο λαός ανησυχεί για τις εξελίξεις στην περιοχή μας, στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, για το πού πάνε τα πράγματα. Η σοβαρότητα της κατάστασης δε μπορεί να συγκαλυφθεί με τις προσπάθειες εφησυχασμού της κυβέρνησης. Και πρέπει να πούμε, επισήμανε, ότι ο εφησυχασμός είναι επικίνδυνος γιατί αποκοιμίζει, αφοπλίζει το λαό.

Ο λαός χρειάζεται να δει τη μεγάλη εικόνα, υποστήριξε, για να διευκρινίσει:

“Στις σημερινές συνθήκες, που οι δυσκολίες ανάκαμψης της παγκόσμιας καπιταλιστικής οικονομίας είναι μεγάλες και οι κίνδυνοι μιας νέας βαθιάς οικονομικής κρίσης υπαρκτοί, δεν επαρκούν μόνο τα διάφορα αντιλαϊκά μέτρα.

Σε αυτές τις συνθήκες, γίνεται σφοδρή αναμέτρηση για νέες αγορές, νέα πεδία κερδοφορίας, για πλουτοπαραγωγικές πηγές, ενεργειακούς αγωγούς, δρόμους μεταφοράς εμπορευμάτων. Και όταν όλα αυτά δε μπορούν να λυθούν με εύθραυστους συμβιβασμούς, λύνονται με άλλα μέσα, κυρίως στρατιωτικά – πολεμικά.

Ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος είναι ακριβώς η συνέχιση της ίδιας πολιτικής με άλλα, βίαια -στρατιωτικά κυρίως- μέσα”.

Καμιά απόφαση ένταξης της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ

Ακόμα, ο κ. Κουτσούμπας, υπογράμμισε κατηγορηματικά ότι το ΚΚΕ δεν πρόκειται να στηρίξει καμιά συμφωνία, η οποία θα ανοίγει το δρόμο για την ένταξη της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και η οποία προφανώς θα είναι προϊόν και των ασφυκτικών πιέσεων των ΗΠΑ και της ΕΕ.

Για να καταλήξει:

“Ούτε προκύπτει ότι η συμφωνία για το όνομα θα αφορά σύνθετη ονομασία με αυστηρά γεωγραφικό προσδιορισμό και για όλες τις χρήσεις, θα εξασφαλίζει την αλλαγή του Συντάγματος της πΓΔΜ, ώστε να βάζει τέλος στους αλυτρωτισμούς, να κατοχυρώνει το απαραβίαστο των συνόρων με σεβασμό της κυριαρχίας της κάθε χώρας”.

Τέλος απηύθυνε κάλεσμα συμπόρευσης με το ΚΚΕ.

Απευθυνόμαστε στους ανθρώπους του μόχθου που παρακολουθούν με ενδιαφέρον τις θέσεις του ΚΚΕ, που προβληματίζονται από τις εξελίξεις και αναζητούν απαντήσεις, που εκτιμούν τη συνέπεια με την οποία στέκεται το Κόμμα απέναντι στο λαό, τόνισε χαρακτηριστικά.

Τον κ. Κουτσούμπα καλωσόρισε η Χαρά Κούτρα, μέλος της ΤΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ. Ακολούθησε λαϊκό γλέντι με ντόπιους καλλιτέχνες.

Την Κυριακή 3 Ιούνη, στις 11.00 π.μ., ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ θα παρευρεθεί στο πολιτικό μνημόσυνο του Χαρίλαου Φλωράκη, που πραγματοποιεί η Επιτροπή Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ, στο Παλιοζογλώπι.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα