Κουτσούμπας: Όχι στη συμφωνία – ξαναμοίρασμα των Βαλκανίων

Κουτσούμπας: Όχι στη συμφωνία – ξαναμοίρασμα των Βαλκανίων
Ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας Eurokinissi

Ο ΓΓ του ΚΚΕ εξέφρασε την αντίθεσή του στην προοπτική ένταξης της ΠΓΔΜ σε ΝΑΤΟ και ΕΕ. Ισχυρίστηκε ότι στη συμφωνία υπάρχει "σπέρμα αλυτρωτισμού" λόγω μακεδονικής εθνότητας και γλώσσας.

Την απόλυτη διαφωνία του με τη συμφωνία επίλυσης του ονοματολογικού εξέφρασε από το βήμα της Βουλής ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας καταγγέλλοντας ότι με αυτή συντελείται «ξαναμοίρασμα» των Βαλκανίων.

Ο κ. Κουτσούμπας χαρακτήρισε τη συμφωνία Αθήνας-Σκοπίων «συστατική επιστολή για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ». «Όλα γίνονται άρον-άρον για να τακτοποιηθούν τα Σκόπια στους οργανισμούς» είπε και υποστήριξε δηκτικά ότι ο κ. Τσίπρας θα μπορούσε να επισκεφτεί τις Πρέσπες και τον Αύγουστο «που είναι παχιές οι μύγες».

Αντέκρουσε δε τις αναφορές της κυβέρνησης στην ιστορικότητα της επίλυσης του ζητήματος λέγοντας ότι η «στιγμή αυτή δεν είναι τίποτε άλλο από το ξαναμοίρασμα που συνετελείται στην περιοχή των Βαλκανίων». Κατήγγειλε δε την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ότι αναλαμβάνει πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτή την τραγωδία σε ρόλο «γεωπολιτικού μεντεσέ». Επικαλέστηκε δε δηλώσεις του αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ στον οποίο καταλόγισε ότι κάνει δηλώσεις «σε ρόλο Πιουριφόι». «Δεν είναι τυχαίο ότι οι πρώτοι που έσπευσαν να χαιρετήσουν τη συμφωνία, πριν καν ενημερωθούμε όλοι οι υπόλοιποι εμείς εδώ, είναι το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και το ΝΑΤΟ» τόνισε. 

Ο κ. Κουτσούμπας υποστήριξε επίσης ότι η συμφωνία «περιέχει το σπέρμα του αλυτρωτισμού». Κατήγγειλε, μάλιστα, ότι η κυβέρνηση αποδέχεται την μακεδονική γλώσσα και την μακεδονική εθνότητα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα