Κουτσούμπας σε Τσίπρα: Ο λαός στενάζει στα γκισέ, γι’ αυτό έπρεπε να μιλάμε

Κουτσούμπας σε Τσίπρα: Ο λαός στενάζει στα γκισέ, γι’ αυτό έπρεπε να μιλάμε

Τι συζητήθηκε στη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, για το ζήτημα του εκλογικού νόμου (Vid)

Συνεχίζει τις συναντήσεις του με τους πολιτικούς αρχηγούς ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας. Το μεσημέρι της Πέμπτης, είχε κατ’ ιδίαν συνομιλία με τον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Τσίπρας ανέβασε στον λογαριασμό του στο Facebook βίντεο από τη συνάντηση με τον σύντομο διάλογο που είχαν μπροστά στις κάμερες οι δύο άνδρες.

“Ο λαός μας στενάζει στα γκισέ της εφορίας, ειδικά αυτή την περίοδο. Τα προβλήματα είναι μεγάλα, για αυτά θα έπρεπε να συζητάμε και δευτερευόντως για τους εκλογικούς νόμους και τα υπόλοιπα” είπε ο κ. Κουτσούμπας με τον Αλέξη Τσίπρα να απαντά:

“Και για αυτά θα συζητήσουμε. Αλλά υπάρχει μια συζήτηση που έχει ξεκινήσει εδώ και πάρα πολλά χρόνια για ώριμες αλλαγές στο πολιτικό σύστημα και το Σύνταγμα αλλά όλα αυτά απαιτούν και διάλογο χωρίς αιφνιδιασμούς αλλά και συναινέσεις, όπου μπορούν να υπάρξουν”, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Απαντώντας στη δήλωση του πρωθυπουργού ότι επιδιώκει συναινέσεις “όπου μπορούν να υπάρξουν”, ακόμα κι αν είναι δύσκολες, ο κ. Κουτσούμπας απάντησε με νόημα ότι “μέχρι στιγμής δεν υπάρχει τέτοιο φως στον ορίζοντα”. Με άλλα λόγια, το ΚΚΕ δεν συναινεί. Για να εφαρμοστεί ο νέος εκλογικός νόμος η κυβέρνηση χρειάζεται ενισχυμένη πλειοψηφία τουλάχιστον 200 εδρών. Με απλή πλειοψηφία, οι αλλαγές θα εφαρμοστούν στις μεθεπόμενες κάλπες.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα συνεχίσει τις επαφές του για τον εκλογικό νόμο συναντώντας σήμερα τη Φώφη Γεννηματά και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Μετά τη συνάντηση με τους ΑΝΕΛ, υπήρξε η εκτίμηση πως θα καμφθούν οι μικρές αποστάσεις που χωρίζουν τα δύο κόμματα ως προς το μειωμένο μπόνους, με τον Πάνο Καμμένο να ζητά λιγότερες από 50 για το πρώτο κόμμα. Για το ενδεχόμενο να μην υπάρχει κανένα μπόνους εδρών, ο κ. Καμμένος απάντησε πως οι ΑΝΕΛ και ο ΣΥΡΙΖΑ απέδειξαν πως την εθνική συμφιλίωση την κάνουν πράξη και μπορούν να συνθέτουν.

Το βίντεο της συνάντησης με τον Δ. Κουτσούμπα:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα