Κουτσούμπας: “Η υγεία του λαού δεν μπορεί να παίζεται κορόνα-γράμματα!”

Κουτσούμπας: “Η υγεία του λαού δεν μπορεί να παίζεται κορόνα-γράμματα!”
Ο Δημήτρης Κουτσούμπας ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ/INTIME NEWS

Ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ ανέπτυξε τις θέσεις του κομματός του για το νέο ΕΣΥ και γενικότερα για τη δημόσια υγεία στη χώρα.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας στην ομιλία του την Τρίτη σε εκδήλωση με θέμα «Η κριτική στο σχέδιο για το «Νέο ΕΣΥ» – Οι θέσεις του ΚΚΕ» υπογράμμισε μεταξύ άλλων, ότι « αν συνεχιστεί αυτή η πολιτική και διαχείριση μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου, το 4ο επιδημικό κύμα θα είναι πιο φονικό από το 1ο και 2ο μαζί» ΚΑΙ τόνισε ότι «η κατάσταση θα γίνει πολύ χειρότερη, αφού η κυβέρνηση ετοιμάζεται να κάνει ένα ποιοτικό άλμα στην επίθεσή της στο δικαίωμα του λαού για υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας – πρόνοιας».

Γιατί το «νέο ΕΣΥ» που ετοιμάζει είναι φτιαγμένο από τα ίδια σάπια υλικά της εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης. Αυτά τα υλικά, αυτές οι πολιτικές που διαμόρφωσαν το υπάρχον άθλιο και επικίνδυνο σύστημα υγείας για το λαό, αυτή τη φορά παρουσιάζονται ως λύσεις. Παρουσιάζεται δηλαδή ως λύση, η συνταγή που μας έφερε μέχρι εδώ» πρόσθεσε.

Αναφέρθηκε στους όρους υπό τους οποίους δημιουργήθηκε το ΕΣΥ την δεκαετία του ΄80, σημειώνονταςότι ήδη από τα μέσα εκείνης της δεκαετίας, «οι εργαζόμενοι κλήθηκαν να πληρώσουν τα «δανεικά» του αστικού συστήματος υγείας», ενώ «βήμα-βήμα τα τελευταία 30 χρόνια έχει ιδιωτικοποιηθεί δραματικά το κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα».

Είπε ότι το «νέο ΕΣΥ» της κυβέρνησης της ΝΔ «δεν είναι καθόλου νέο, είναι παλιά κατεύθυνση της ΕΕ και του κεφαλαίου», ενώ «τον δρόμο όπου η υγεία θα αποτελεί ελάχιστο κόστος για το κράτος και τους επιχειρηματίες, τον έχουν περπατήσει όλες οι κυβερνήσεις».

«Τα μέτρα τους έχουν σχεδιαστεί αρκετά χρόνια πριν. Αποτελούν κατευθύνσεις της πολιτικής της ΕΕ, είναι μέτρα στρατηγικού χαρακτήρα για το κεφάλαιο, διότι αποτελούν προϋπόθεση για την ανταγωνιστικότητα και τη κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων» σημείωσε.

Αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ έθεσε το ερώτημα «πόσο διαφορετικό είναι το ΕΣΥ του ΣΥΡΙΖΑ;» και πρόσθεσε, μεταξύ άλλων, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «όπου βρεθεί και όπου σταθεί, μιλά για κοστολογημένες προτάσεις, μη τυχόν και του τραβήξουν το αυτί οι επενδυτές και οι επιχειρηματικοί όμιλοι».

«Το κριτήριο και του ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτό των χαμηλότερων κρατικών δαπανών και παροχών, προκειμένου οι εργαζόμενοι να «στοιχίζουν» όσο το δυνατόν λιγότερο για το κράτος και τους επιχειρηματίες. Ακόμα και σήμερα προτείνει την ουτοπική «συνύπαρξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα»!» πρόσθεσε.

Αναφέρθηκε στα πεπραγμένα του ΣΥΡΙΖΑ στην Υγεία ως κυβέρνησης και τόνισε «η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν απαντά στις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες, αλλά τις αντιστρατεύεται. Γιατί απλά λαϊκές ανάγκες και κερδοφορία των ομίλων βρίσκονται σε αντίθετη κατεύθυνση. Βρίσκονται στον αντίποδα του δικαιώματος του λαού να απολαμβάνει τις τεράστιες δυνατότητες που ανοίγουν η επιστήμη και η τεχνολογία, να έχει κατοχυρωμένες δωρεάν, σύγχρονες υπηρεσίες Υγείας από το κράτος».

«Το σύνθημα «Η υγεία είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα» που γράφτηκε, φωνάχτηκε και συμφωνεί μαζί του η πλειοψηφία του ελληνικού λαού, μπορεί να γίνει πράξη, μπορεί να πάρει σάρκα και οστά, μόνο αν ο λαός, μαζί με το ΚΚΕ, παλέψει μεταξύ άλλων για εξασφάλιση από το κράτος της δωρεάν, πλήρους και απρόσκοπτης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και νοσηλείας σε όλους, για πλήρη και επαρκή κρατική χρηματοδότηση των δημόσιων νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας και των άλλων μονάδων υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό, για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και κατάργηση κάθε είδους πληρωμής στην υγεία.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα