Κουβέλης: Δεν υπάρχει πρωτογενές πλεόνασμα και το πρόγραμμα δεν βγαίνει

Συνεχίστηκε για δεύτερη ημέρα την Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013, η συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών που αφορά τον νέο κώδικα φορολογίας εισοδήματος, τις διαδικασίες προώθησης της κινητικότητας στο Δημόσιο, την έξοδο μονίμων δημοσίων υπαλλήλων σε διαθεσιμότητα και των απολύσεων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Στο στιγμιότυπο ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης.
(EUROKINISSI)
Συνεχίστηκε για δεύτερη ημέρα την Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013, η συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών που αφορά τον νέο κώδικα φορολογίας εισοδήματος, τις διαδικασίες προώθησης της κινητικότητας στο Δημόσιο, την έξοδο μονίμων δημοσίων υπαλλήλων σε διαθεσιμότητα και των απολύσεων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Στο στιγμιότυπο ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης. (EUROKINISSI) EUROKINISSI

"Το πρωτογενές πλεόνασμα δεν είναι πρωτογενές πλεόνασμα" υποστηρίζει ο Φώτης Κουβέλης από τη Θεσσαλονίκη, ενώ παράλληλα σημείωσε πως το δημοσιονομικό πρόγραμμα δεν βγαίνει

"Δεν χρειάζεται καμιά επικοινωνιακή πολιτική η οποία εξωραΐζει την κατάσταση. Το πρωτογενές πλεόνασμα δεν είναι πρωτογενές πλεόνασμα".

Αυτό δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης από τη Θεσσαλονίκη, την οποία επισκέπτεται, καθώς "τρέχει" η 78η ΔΕΘ.

Ακόμα εκτίμησε πως "το δημοσιονομικό πρόγραμμα δεν βγαίνει" και επέμεινε στην ανάγκη αλλαγής της πολιτικής από την κυβέρνηση και αναδιαπραγμάτευση των μνημονίων.

"Δεν χρειάζεται καμιά επικοινωνιακή πολιτική η οποία εξωραΐζει την κατάσταση. Το πρωτογενές πλεόνασμα δεν είναι πρωτογενές πλεόνασμα με το δεδομένο ότι δεν υπολογίζονται οι δημόσιες δαπάνες, οι οποίες δεν εκταμιεύονται, δεν γίνονται. Δεν υπολογίζεται ακόμη ότι το ελληνικό δημόσιο οφείλει. Οφείλει σε φυσικά και νομικά πρόσωπα, οφείλει στους Έλληνες πολίτες. Κατά συνέπεια καμία υπεραισιοδοξία δεν χρειάζεται. Εκείνο που χρειάζεται είναι η αλλαγή της πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση", τόνισε.

Επίσης πρόσθεσε πως "χρειάζεται ανακοπή και της λιτότητας και της ύφεσης και είναι η ώρα για μια καινούρια διαπραγμάτευση" για τα μνημόνια. "Η χώρα δεν χρειάζεται άλλα Μνημόνια και εκείνο που χρειάζεται είναι να σταματήσει αυτός ο δρόμος της ύφεσης αλλά και της λιτότητας. Χρειάζεται ο τόπος ανάπτυξη. Και μόνο με την ανάπτυξη είναι δυνατό να εξασφαλίσουμε την πορεία προς έξοδο από την κρίση", επισήμανε.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ μίλησε σε εκδήλωση με τη συμμετοχή νέων αγροτών και παρουσίασε την πρόταση του κόμματος για τον αγροτικό τομέα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Πρωτογενές πλεόνασμα 3 δισ. ευρώ στο οκτάμηνο

Τράπεζα Ελλάδος και Σταϊκούρας διαφωνούν για το αν έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα ή έλλειμμα

SHARE:

24Media Network