Ομαδικά πυρά στην κυβέρνηση

Ομαδικά πυρά στην κυβέρνηση
ΕΞΟΔΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΔ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ (ICON PRESS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ) Icon

Τις οξύτατες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης προκάλεσε το θρίλερ της αποχώρησης της τρόικας. Για έσχατη ανευθυνότητα μιλά η ΝΔ. Κυβέρνηση συνεργασίας ζητά ο Γ. Καρατζαφέρης

Θύελλα αντιδράσεων από την αντιπολίτευση προκάλεσαν οι τελευταίες εξελίξεις στην οικονομία, με το θρίλερ σχετικά με την αποχώρηση της τρόικας και τις πιέσεις για τη λήψη νέων μέτρων

Για απόπειρα εξαπάτησης των πολιτών και έσχατη ανευθυνότητα, κατηγορεί την κυβέρνηση η ΝΔ.

“Αφού, μέσα στα μαύρα μεσάνυχτα, αναστάτωσαν τη χώρα με ανεύθυνες διαρροές για δήθεν αντιστασιακές κραυγές στην τρόικα, εμφανίστηκε σήμερα ο κ. Βενιζέλος να κάνει υποδείξεις προς τον εαυτό του και την κυβέρνηση”, δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Γιάννης Μιχελάκης προσθέτοντας πως “τώρα προσπαθούν να κρύψουν την αποτυχία και την ανεπάρκειά τους με φθηνά επικοινωνιακά τρικ”.

Ο κ. Μιχελάκης πρόσθεσε ότι στην κυβέρνηση μεταθέτουν τις συνομιλίες με την τρόικα για μετά την εμφάνιση του κ. Παπανδρέου στη ΔΕΘ, λέγοντας ότι ο κ. Βενιζέλος πρέπει να ολοκληρώσει “τεχνικές εργασίες”.

“Η αλήθεια είναι ότι έπεσαν έξω σε όλες τις εκτιμήσεις και σε όλους τους στόχους τους. Και ότι επιβεβαιώθηκαν όλες οι επισημάνσεις και όλες οι προβλέψεις της ΝΔ και του Αντώνη Σαμαρά”, κατέληξε στη δήλωσή του ο κ. Μιχελάκης.

ΚΚΕ: “Οδηγούν το λαό στη χρεοκοπία”

Το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι κυβέρνηση και τρόικα οδηγούν τον λαό σε χρεοκοπία και ζήτημα διαπραγμάτευσης δεν είναι η εφαρμογή ή μη των άγριων μέτρων που έχουν συναποφασίσει.

“Το ΚΚΕ έγκαιρα έχει προειδοποιήσει ότι η κυβέρνηση και η ΕΕ οδηγούν το λαό σε ανεξέλεγκτη χρεοκοπία και στη μόνιμη φτώχεια, για να πληρώσει αυτός τις συνέπειες της κρίσης και να διασφαλίσουν τα μακροπρόθεσμα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων.

Για να σωθεί ο λαός από την καπιταλιστική κρίση, από την ΕΕ, τα μονοπώλια και τα κόμματά τους, είναι όσο ποτέ άλλοτε αναγκαία και επιτακτική η λαϊκή συμμαχία, η πάλη για αποδέσμευση από την ΕΕ με λαϊκή εξουσία” αναφέρεται την ανακοίνωση.

ΛΑΟΣ: “Το πρόβλημα της Ελλάδας δεν λύνεται από ένα κόμμα”

Στην πρόταση του για κυβέρνηση συνεργασίας επανέρχεται ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στην οικονομία.

Ο κ. Καρατζαφέρης σε δήλωσή του έκανε λόγο για “ευτράπελες καταστάσεις με τραγικά ενδεχόμενα”, προσθέτοντας ότι “όταν βάζεις έναν ταύρο στο υαλοπωλείο και του κουνάς μπροστά ένα κόκκινο πανί, δεν μπορείς μετά να κλαίγεσαι για τα σπασμένα γυαλικά”.

“Ας καταλάβουν όλοι ότι το πρόβλημα της Ελλάδας δεν λύνεται από ένα κόμμα, είτε λέγεται ΠΑΣΟΚ είτε λέγεται ΝΔ. Χρειάζεται μια συλλογική προσπάθεια”, πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ και κατέληξε λέγοντας: “Ας καταλάβουμε επιτέλους ότι πρέπει όλοι μας να βάλουμε πρώτα την Ελλάδα και μετά την καρέκλα γιατί στο τέλος δεν θα βρούμε καρέκλα κανένας για να κάτσει”.

ΣΥΝ: “Κλείνουν τα μάτια στην πραγματικότητα”

“Της νύχτας τα καμώματα τα βλέπει η μέρα και γελά”, αναφέρει ο Συνασπισμός σε σχόλιο του γραφείου Τύπου του για τις τελευταίες εξελίξεις στην οικονομία και τη σημερινή συνέντευξη του κ. Βενιζέλου, σημειώνοντας ότι “μετά από ένα καταιγισμό διαρροών, περί ρήξης και αδιεξόδου στις χθεσινοβραδινές συζητήσεις με τη τρόικα, ο υπουργός οικονομικών μας ενημέρωσε ότι μέσα σε ένα κλίμα άκρως φιλικό, ανανέωσαν το ραντεβού τους για μετά από δέκα ημέρες”.

Ο ΣΥΝ εκτιμά ότι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης μιλά για αναθεώρηση των οικονομικών στόχων, επειδή οι τωρινοί δεν του βγαίνουν, αφήνοντας έτσι ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων, ακόμα πιο βάρβαρων, μέτρων για τον ελληνικό λαό και προσθέτει:

“Ενώ κλείνει τα μάτια σε μια πραγματικότητα ύφεσης, ανεργίας, φτώχειας και με τα οικονομικά στοιχεία να δείχνουν πλήρη αποτυχία σε κάθε στόχο που έθεσαν από κοινού με την τρόικα, η κυβέρνηση επιμένει στην εφιαλτική πολιτική του μνημονίου και του μεσοπρόθεσμου προγράμματος. Στο τούνελ της κυβερνητικής πολιτικής δεν υπάρχει διέξοδος, παρά μόνο νέες “διαπραγματεύσεις” με την τρόικα, νέα μέτρα, νέα αποτυχία στους στόχους και συνέχεια σε ένα φαύλο κύκλο ύφεσης και λιτότητας”.

Εκλογές ζητά ο Κουβέλης

“Οι εκλογές είναι  η μόνη διέξοδος από την πολιτική και κοινωνική πίεση”, δήλωσε στην πρωινή εκπομπή του Σκάι ο πρόεδρος της  Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, με αφορμή τις δυσμενείς εξελίξεις στο μέτωπο της Οικονομίας και τα προβλήματα στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

Ο κ. Κουβέλης έκανε λόγο για δεινή και αδιέξοδη οικονομική κατάσταση, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο χρεοκοπίας, αλλά πρόσθεσε ότι θα πρέπει να συνυπολογίσουμε ότι “το ενδεχόμενο μιας πτώχευσης, θα σημάνει γενικότερες ανακατατάξεις σε ολόκληρη την Ευρώπη”.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς ανέφερε ακόμα ότι οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες, σχετικά με τα ζητήματα της ύφεσης και των αναδιαρθρώσεων που δεν έγιναν.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα