Κρέτσος: Αποκλειστική αρμοδιότητα της κυβέρνησης η αδειοδότηση των καναλιών

Κρέτσος: Αποκλειστική αρμοδιότητα της κυβέρνησης η αδειοδότηση των καναλιών

Ποια η απάντηση του γενικού γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρη Κρέτσου στην ευρωβουλευτή Εύα Καϊλή για τον νόμο περί ΜΜΕ

Η αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών είναι αποκλειστική αρμοδιότητα της ελληνικής κυβέρνησης τονίζει ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρης Κρέτσος απαντώντας στο "παραπλανητικό", όπως το χαρακτηρίζει, δελτίο Τύπου της ευρωβουλευτού Εύας Καϊλή με αφορμή ερώτησή της προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τον νόμο περί τα ΜΜΕ.

Από κανένα σημείο της απάντησης του Επιτρόπου κ. Έτινγκερ δεν συνάγονται τα συμπεράσματα που εφηύρε η Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ αναφέρει ο κ. Κρέτσος και συνεχίζει: Δεν είναι τυχαίο ότι επέλεξε να δημοσιεύσει αποσπάσματα άσχετα με το περιεχόμενο της ερώτησής της, αποκρύπτοντας τόσο το συνολικό κείμενο όσο και τις συγκεκριμένες απαντήσεις επί των ερωτημάτων της.

Όπως επισημαίνει ο κ. Κρέτσος, σύμφωνα με τα dikaiologitika.gr, η απάντηση του κ. Έτινγκερ διευκρινίζει: -Πρώτον, ότι η αδειοδότηση των παρόχων περιεχομένου ανήκει αποκλειστικά στη σφαίρα ευθύνης των κρατών μελών. -Δεύτερον, ότι η οδηγία για τις υπηρεσίες οπτικοακουστικών μέσων δεν παρέχει νομική βάση για παρέμβαση στις σχέσεις των κρατών μελών με τις ανεξάρτητες ρυθμιστικές αρχές τους. -Τρίτον, ότι η δημόσια ραδιοτηλεόραση και το σύστημα χρηματοδότησής της είναι αρμοδιότητα των κρατών μελών.

Υπογραμμίζει, δε, ότι "όλα τα παραπάνω επιβεβαιώνουν και ενισχύουν τις πάγιες θέσεις της Ελληνικής Κυβέρνησης". Δεδομένου ότι εκπροσωπεί τη χώρα μας στο Ευρωκοινοβούλιο, η κ. Καϊλή θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτική σε θέματα δεοντολογίας και ορθής μεταχείρισης των κειμένων υψηλόβαθμων Ευρωπαίων αξιωματούχων, καταλήγει ο κ. Κρέτσος.

Διαβάστε ακόμη στα dikaiologitika.gr

Στη διάθεση των πολιτών 12 παιδικές χαρές στον Πειραιά

Υπουργείο Παιδείας: Προσλήψεις 35 αναπληρωτών εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Δικαιολογητικά
SHARE: