Κρέτσος: Δεσμευτικές οι αποφάσεις της δικαιοσύνης

Κρέτσος: Δεσμευτικές οι αποφάσεις της δικαιοσύνης
Συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο με τον Υπουργό Επικρατείας Νικόλαο Παππά, την Παρακσευή 2 Σεπτεμβρίου 2016, στο Προεδρικό Μέγαρο. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

"Εμείς θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας να ρυθμιστεί το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο" ακόμη κι αν ο νόμος Παππά κριθεί αντισυνταγματικός, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης, Λευτέρης Κρέτσος (Ηχητικό)

“Όλες οι αποφάσεις των δικαστηρίων είναι δεσμευτικές, αυτό δεν σημαίνει πως είναι και σεβαστές, δηλαδή ο καθένας εκφράζει και τις δικές του απόψεις επί των αποφάσεων”, δήλωσε ο ΓΓ Ενημέρωσης Λευτέρης Κρέτσος, μιλώντας στον ραδιοσταθμό της Θεσσαλονίκης, North.

Tόνισε δε, πως “θα ακολουθήσουμε πλήρως την απόφαση του ΣτΕ” σε περίπτωση που ο νόμος Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες κριθεί αντισυνταγματικός. “Θα επιστρέψουμε στο προηγούμενο καθεστώς ανομίας και θα δούμε τί θα κάνουμε από εκεί και πέρα όπως έχουμε δεσμευθεί στο ελληνικό λαό δημοσίως”, ανέφερε, τονίζοντας πως θα επιστραφούν τα χρήματα στους καναλάρχες που έχουν πάρει το “πράσινο φως”.

Σε διευκρινιστική ερώτηση που δέχθηκε περί απόφασης του ΣτΕ, επισήμανε πως “ο καθένας έχει δικαίωμα να κρίνει τις αποφάσεις”, ενώ πρόσθεσε πως “η συνέχεια της διοίκησης δεν σταματάει με μια απόφαση ενός δικαστηρίου”.

Όπως είπε, “αν υπάρξει αρνητική για τον διαγωνισμό απόφαση, θα συνεχίσουμε την προσπάθεια ρύθμισης του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου με όρους διαφάνειας, θα δούμε τι δυνατότητες υπάρχουν, πάντοτε εντός των συνταγματικών ορίων”.

Ο κ. Κρέτσος σημείωσε πως “η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί ότι θα μπει τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο και πάνω σε αυτή τη βάση έγινε και ο διαγωνισμός”. Επανέλαβε πως “αν όλο αυτό κριθεί αντισυνταγματικό, επιστρέφουμε στην αρχική κατάσταση και θα πρέπει να επιστρέψουμε και τα χρήματα στους υπερθεματιστές”. Όπως είπε, “μια κλειστή ομάδα ολιγαρχών είχε στα χέρια της όλα τα προηγούμενα χρόνια ΜΜΕ αφού ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που δεν ρύθμισαν το τηλεοπτικό τοπίο χρωστούσαν στην διαπλοκή και δεν προχωρούσαν στον διαγωνισμό”.

Σε ό,τι αφορά τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ που εργάζονται σε κανάλια που δεν πήραν άδεια πανελλαδικής εμβέλειας, ανέφερε πως υπάρχει για την περίπτωση τους ειδική στήριξη μέσα από επιδόματα ανεργίας με βάσει τη συλλογική σύμβαση εργασίας που υπάρχει από το 2009.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα